ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Έσπασε το τετραήμερο πτωτικό σερί το Χρηματιστήριο με κέρδη άνω του 1%

Τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ο γενικός δείκτης έχασε 2,62%. Ξεχώρισαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της ΕΥΔΑΠ, της Εθνικής και της Μυτιληναίος.

Κέρδη έπειτα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, όπου ο γενικός δείκτης έχασε 2,62%, σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, διατηρώντας βέβαια τον χαμηλό τζίρο. Ξεχώρισαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της ΕΥΔΑΠ, της Εθνικής και της Μυτιληναίος.

Τα μηνύματα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, για παράταση αρκετών μέτρων στήριξης φαίνεται πως λειτούργησαν καταλυτικά στην ανάκαμψη της αγοράς, ωστόσο ο ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκε ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού του 2021 είναι «πονοκέφαλος», καθώς η επίδραση από την πανδημία στην οικονομική δραστηριότητα είναι ισχυρή και ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως οι επιπτώσεις. 

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 635,84 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,03%, με χαμηλό ημέρας στις 627,03 μονάδες (-0,37%) και υψηλό στις 638,02 μονάδες (+1,38%), ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,28 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 0,96%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,31%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (4,42%), της ΔΕΗ (2,83%), της Alpha Bank (2,53%), της ΕΥΔΑΠ (2,29%), της Εθνικής (2,25%) και της Μυτιληναίος (2,25%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Fourlis (0,73%), της Πειραιώς (0,66%), της Jumbo (0,54%) και της ΑΔΜΗΕ (0,45%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (2,58%) και των Τραπεζών (1,4%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (2,71%) και του Εμπορίου (0,53%).

Ανοδικά κινήθηκαν 61 μετοχές, 32 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.