Φώτο: Shutterstock

Τεχνολογικά deals στηρίζουν την ανοδική αντίδραση της Wall Street

Νέο ράλι για τη μετοχή της Tesla, με κέρδη που ξεπερνούν το 9% ενώ η επανεκκίνηση των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της AstraZeneca στηρίζει τις επενδυτικές διαθέσεις.

Σταθερά σε ανοδική πορεία συνεχίζει να κινείται η Wall Street, με στήριξη για μία ακόμη συνεδρίαση από την υψηλή τεχνολογία, η οποία, πάντως, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής που επέδειξε τους προηγούμενους μήνες. 

Η ανακοίνωση δύο νέων συμφωνιών στον τεχνολογικό κλάδο αλλά και η διάθεση να των επενδυτών να διακόψουν το σερί κατοχύρωσης κερδών στις τεχνολογικές μετοχές, βοηθά ώστε ο κλάδος να επιστρέψει εκ νέου σε ανοδική πορεία. 

Θετική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις είχε και η ανακοίνωση της AstraZeneca ότι ξεκίνησε εκ νέου την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μετά από τη διακοπή που είχε υπάρξει την προηγούμενη εβδομάδα, για λόγους ασφαλείας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 280 μονάδες ή 1,02%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 1,12% και τον Nasdaq να κινείται 1,44% υψηλότερα, ο οποίος, πάντως, έχει «μαζέψει» σημαντικά τα κέρδη του, τα οποία ενδοσυνεδριακά έφθασαν να ξεπερνούν το 2,3%. 

Εντυπωσιακά κέρδη, τα οπoία ξεπερνούν το 9,5% εμφανίζει η μετοχή της Tesla, ενώ άνοδο 2,1% έχει ο τίτλος της Apple, επιβεβαιώνοντας την «επιστροφή» σε θετική πορεία για το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου. 

Η ευφορία για την τεχνολογία καταφθάνει μετά την ανακοίνωση ότι η Nvidia προχωρά στην εξαγορά της Arm Holdings από τη SoftBank έναντι του ποσού των 40 δισ. δολαρίων, μία εξαγορά την οποία θα χρηματοδοτήσει και με έκδοση μετοχών. Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται κατά 5%. Την ίδια ώρα η Oracle φαίνεται πως επικρατεί τελικά στην απόκτηση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της TikTok, καθώς η ByteDance απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της Microsoft. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ