Φώτο: Shutterstock

Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μετά το χθεσινό ράλι, που ακολούθησε τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης Ελλάδας – Τουρκίας μετά την επιστροφή στο λιμάνι της Αττάλειας του Oruc Reis.

Οριακή πτώση σημειώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό ράλι. O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,28% στιςς 659,31 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,86 εκατ. ευρώ.

Εχθές, το επενδυτικό ενδιαφέρον στο Χ.Α. αναθερμάνθηκε εντυπωσιακά, με τον Γ.Δ. να βρίσκεται σχεδόν 4% υψηλότερα, και τις τραπεζικές μετοχές να παίρνουν, ύστερα από αρκετό καιρό, τα ηνία της αγοράς με τον κλαδικό δείκτη να κλείνει με κέρδη που ξεπέρασαν το 8%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,25%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά 0,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (1,93%), της Lamda Development (1,76%), της ΔΕΗ (1,69%) και της Viohalco (1%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (1,45%), της ΑΔΜΗΕ (0,85%), της Πειραιώς (0,72%) και της Τιτάν (0,71%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (1,59%) και των Πρώτων Υλών (1,3%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,5%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (0,38%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ