Φωτο: Shutterstock

Σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο, απορροφήθηκε η αρχική προσφορά

Στις 665,41 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με κέρδη +0,65%, Νέο άλμα για την ΔΕΗ, πάνω από τα 5 ευρώ η μετοχή. Με κέρδη διαπραγματεύονται και οι τράπεζες.

Με σημαντικά κέρδη +0,65% διαπραγματεύεται αυτή την ώρα (14.40) το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει -μετά απο πολύ καιρό- το επίπεδο των 670 μονάδων. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά, μετά το χθεσινό άλμα του +3,95%, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει μικρές απώλειες φτάνοντας μέχρι τις 657 μονάδες (-0,6%) με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 28 εκατ. ευρώ.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες χθες σημείωσαν άνοδο άνω του +9%, αλλά και σε αρκετές άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως η Coca Cola HBC. Ωστόσο η προσφορά απορροφήθηκε με ευκολία και σε θετικό έδαφος με τον δείκτη των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει άνοδο +0,56% παρά την υποχώρηση της Coca Cola HBX (-0,66%). Ανοδικά κινείται και ο δείκτης των τραπεζών με την Εθνική να ξεχωρίζει για δεύτερη συνεδρίαση σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%. Με κέρδη διαπραγματεύονται επίσης Alpha Bank και Eurobank ενώ μικρή πτώση -0,4% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Η μετοχή της ΔΕΗ αναδεικνύεται και σήμερα ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς με κέρδη 4,73% η μετοχή της έχει ανέλθει στα 5,09 ευρώ. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρίας έχει να βρεθεί σε τιμές υψηλότερες των 5 ευρώ από το τέλος του 2015.

Μετά την εκτόνωση της ελληνοτουρκικής έντασης πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εγχώρια αγορά μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα τιμών, δεδομένου μάλιστα το ράλι που έχουν σημειώσει οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά επισημαίνουν ότι εκτος των ελληνοτουρκικών υπάρχουν αρκετές εστίες ανησυχίας που θα μπορούσαν να ανατρέψουν μια θετική πορεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ο φόβος ενός νέου lockdown «έστειλε» τον Γενικό Δείκτη στο -4,3%

Ρευστοποιήσεις για το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό δείκτη να διαμορφώνεται στο -6,25% και τους επενδυτές να εμφανίζουν έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.