ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Πτωτικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εχθές, ο Γ.Δ. κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις από ρευστοποιήσεις κερδών που εκδηλώθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών και να κλείσει με μικρή άνοδο 0,38%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις, έπειτα από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, όπου ο Γενικός Δείκτης είχε καταγράψει υψηλά κέρδη 4,34%.

Εχθές, η αγορά προσπάθησε να κατοχυρώσει μια επάνοδο στην κανονικότητα μετά την εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία, με τις ανησυχίες ωστόσο για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού να διατηρούνται. Ο Γ.Δ. κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις από ρευστοποιήσεις κερδών που εκδηλώθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών και να κλείσει με μικρή άνοδο 0,38% στις 663,61 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε σχετικά υψηλά επίπεδα. 

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,2% και διαμορφώνεται στις 661,99 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 3,99 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (1,92%), της Lamda Development (0,52%) και της Σαράντης (0,34%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,56%), της Ελλάκτωρ (1,52%), της Aegean Airlines (1,46%) και της Εθνικής (1,29%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (1,29%) και της Τεχνολογίας (0,97%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,41%) και του Πετρελαίου (0,93%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.