Φώτο: Shutterstock

Πτωτικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εχθές, ο Γ.Δ. κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις από ρευστοποιήσεις κερδών που εκδηλώθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών και να κλείσει με μικρή άνοδο 0,38%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις, έπειτα από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, όπου ο Γενικός Δείκτης είχε καταγράψει υψηλά κέρδη 4,34%.

Εχθές, η αγορά προσπάθησε να κατοχυρώσει μια επάνοδο στην κανονικότητα μετά την εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία, με τις ανησυχίες ωστόσο για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού να διατηρούνται. Ο Γ.Δ. κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις από ρευστοποιήσεις κερδών που εκδηλώθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών και να κλείσει με μικρή άνοδο 0,38% στις 663,61 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε σχετικά υψηλά επίπεδα. 

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,2% και διαμορφώνεται στις 661,99 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 3,99 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (1,92%), της Lamda Development (0,52%) και της Σαράντης (0,34%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,56%), της Ελλάκτωρ (1,52%), της Aegean Airlines (1,46%) και της Εθνικής (1,29%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (1,29%) και της Τεχνολογίας (0,97%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,41%) και του Πετρελαίου (0,93%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ