Χρηματιστήριο Αθηνών

Εκ νέου πτωτικά το Χρηματιστήριο, υπό τραπεζικές πιέσεις

Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Fourlis και της ΔΕΗ. Απώλειες άνω του 2,5% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης. 

Ξανά πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας κατεύθυνση σε μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Fourlis και της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,2% στις 662,38 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε να ενισχύεται 0,56% στις 667,32 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,15 εκατ. ευρώ.

Απώλειες άνω του 2,5% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (15,53%) στον απόηχο της ανακοίνωσης της ενίσχυσης της θέσης του ολλανδικού ομίλου Reggeborgh στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ξεχωρίζουν επίσης η μετοχή της Fourlis (3,93%), της ΔΕΗ (2,16%) και της Aegean Airlines (1,59%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (3,16%), της Πειραιώς (2,82%), της Alpha Bank (2,46%) και της Εθνικής (2,46%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (3,2%) και των Κατασκευών (1,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης Υγείας (1,02%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απορροφά τις αρχικές πιέσεις το ΧΑ, συνεχίζει το ράλι η Ελλάκτωρ

Παρά το κακό κλίμα διεθνώς και τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, οι αρχικές πιέσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος. Αδύναμες οι τράπεζες, νέο άλμα της Ελλάκτωρ.