ΓΔ: 2263.49 -0.54% Τζίρος: 90.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:15:43
Χρηματιστήριο Αθηνών

Εκ νέου πτωτικά το Χρηματιστήριο, υπό τραπεζικές πιέσεις

Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Fourlis και της ΔΕΗ. Απώλειες άνω του 2,5% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης. 

Ξανά πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας κατεύθυνση σε μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Fourlis και της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,2% στις 662,38 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε να ενισχύεται 0,56% στις 667,32 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,15 εκατ. ευρώ.

Απώλειες άνω του 2,5% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (15,53%) στον απόηχο της ανακοίνωσης της ενίσχυσης της θέσης του ολλανδικού ομίλου Reggeborgh στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ξεχωρίζουν επίσης η μετοχή της Fourlis (3,93%), της ΔΕΗ (2,16%) και της Aegean Airlines (1,59%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (3,16%), της Πειραιώς (2,82%), της Alpha Bank (2,46%) και της Εθνικής (2,46%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (3,2%) και των Κατασκευών (1,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης Υγείας (1,02%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται ανοδική αντίδραση εν μέσω θετικού κλίματος

Αισιοδοξία επικρατεί στις διεθνείς αγορές με τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη να ενισχύονται παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες και το Χρηματιστήριο Αθηνών να αναζητεί θετική αντίδραση μετά και τη χθεσινή «βουτιά».
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω το ΧΑ, γιατί πέφτει η ΔΕΗ, σούπερ ΕΧΑΕ και ξανά στα 7 η Lamda

Η ανησυχία για πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν μειώνει την όρεξη για ρίσκο και πιέζει τις μετοχές. Στο επίκεντρο η απόφαση της FTSE Russell, ξεχωρίζει η ΕΧΑΕ με μονοψήφιο P/E, η δύναμη του ΑΔΜΗΕ και η διολίσθηση της Lamda.