Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εν μέσω της καθοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών και υπό τον φόβο για την πορεία της πανδημίας, Προ των πυλών η λήψη νέων μέτρων, ιδιαίτερα στην Αττική.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 662,06 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,72 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,34%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,03%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (1,49%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,37%), της ΔΕΗ (1,17%) και της Lamda Development (0,7%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-4,14%), της Coca Cola HBC (-1,63%) και της Alpha Bank (-1,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (2,97%) και της Τεχνολογίας (1,09%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,6%) και του Πετρελαίου (0,85%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γενικό sell off στο ΧΑ με τον φόβο του ιού και της ύφεσης

Πλησιάζουν το 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και φτάνουν το 7,5% για τις τράπεζες ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και των φόβων ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.