Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ένταση ρευστοποιήσεων στο ΧΑ υπό τον φόβο των νέων μέτρων

Χάνει τις 660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, απώλειες και στις τράπεζες, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για ένα ακόμη νέου lockdown. Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Αττική.

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να μην καταφέρνει να διατηρήσει τις 660 μονάδες, καθώς η λήψη νέων μέτρων κατά του κορονοϊού στην Αττική και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown προβληματίζουν τους επενδυτές. 

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της τακτικής σύσκεψης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσαν «καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας στην Αττική και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. 

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε «κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό είναι σαφές. «Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,85% στις 657,61 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 32,87 εκατ. ευρώ. 

Απώλειες και για τις τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη στο -1,9% και την Eurobank να χάνει 2,5%, την Alpha Bank 2,7%, την Εθνική στο -1,7% και την Τρ. Πειραιώς στο -0,64%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (2,28%), της Σαράντης (1,03%) και του ΟΤΕ (0,58%).

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (4%), της Aegean Airlines (3,86%), της Coca Cola HBC (2,47%), της Viohalco (1,8%) και της Fourlis (2,09%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (1,75%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,8%), Απώλειες για τον δείκτη των Τροφίμων (2,52%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ