ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Κάτω από τις 620 μονάδες το ΧΑ, δεν συνεχίστηκε η αντίδραση

Στήριγμα στο Γενικό Δείκτη από τις μετοχές ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σημαντική πτώση σε Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και Fourlis.

Κάτω από τις 620 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, καθώς η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και δεν επέτρεψε στην αγορά να συνεχίσει την προσπάθεια ανάκτησης απωλειών που έγινε νωρίτερα. Η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν τα στηρίγματα από ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,85% στις 617,05 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 614,62 μονάδες (-1,24%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,66%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,9%), του ΟΠΑΠ (+1,1%) και της Eurobank (0,61%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (3,29%), της Ελλάκτωρ (2,62%), των ΕΛΠΕ (2,28%) και της Fourlis (2,05%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (1,87%) και των Ταξιδιών (0,7%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (3,06%) και του Εμπορίου (1,99%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 58 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.