Φωτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ μετά από πέντε ημέρες πτώσης

Ανακτά το επίπεδο των 620 ο Γενικός Δείκτης με κέρδη άνω του 1%. Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές. Άλμα +5,5% για την ΔΕΗ ισχυρές πιέσεις στην Coca Cola HBC.

Ανακάμπτει η χρηματιστηριακή αγορά μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης, που οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα των 2,5 μηνών. Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται αυτή την ώρα (11:04) στις 626,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά +1,13%.

Η μη επιβολή νέου lock down στην Αττική, ανησυχία που τροφοδότησε τις πιέσεις τις προηγούμενές ημέρες, συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά. Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του προς τους πολίτες τόνισε ότι μπορούμε να πετύχουμε την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας χωρίς την επιβολή lock down, προειδοποιώντας παράλληλα για τις επιπτώσεις στην οικονομία αν επιβληθούν νέοι οριζόντιοι περιορισμοί.

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό +1,22% ενώ ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται σε ποσοστό +1,35%. Κέρδη 1,2% αποκομίζει η μετοχή της Alpha Bank, κατά +1,45% ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, +1,33% η μετοχή της Eurobank ενώ άνοδο +1,79% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Ρευστοποιήσεις σημειώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX να υποχωρεί σε ποσοστό 0,68% ενώ στην Γαλλία ο CAC σημειώνει πτώση κατά 0,8%. Οριακές είναι οι διακυμάνσεις στην αγορά παραγώγων στις ΗΠΑ.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν ΔΕΗ (5,57%), Mytilineos (+1,72%), ΟΠΑΠ (+1,49%), ΟΤΕ (+1,48%), Βιοχάλκο (+1,04%). Αντίθετα ισχυρή πτώση σημειώνει η μετοχή της Coca Cola HBC με απώλειες -1,93%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ