Φωτο: Shutterstock

Περιορίζεται η ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, εν μέσω ευρωπαϊκών πιέσεων

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 οδηγείται προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Ιούνιο. 

Περιορίζει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο Αθηνών, «παλεύοντας» για τις 620 μονάδες και παραμένοντας οριακά υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο, εν μέσω της πτώσης άνω του 1% στις ευρωπαϊκές αγορές. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ παραμένουν οι πιέσεις στην Coca Cola HBC.

Η μη επιβολή νέου lockdown στην Αττική, ανησυχία που τροφοδότησε τις πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται να συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος. Αντίθετα, στις ευρωπαϊκές αγορές η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ παραμένουν σε πολιτικό αδιέξοδο για 7η εβδομάδα και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 οδηγείται προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Ιούνιο. 

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,32% στις 621,94 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 627,18 μονάδες (+1,16%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,68%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (3,3%), της Μυτιληναίος (1,54%), της Motor Oil (1,3%) και του ΟΠΑΠ (1,23%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (3,45%), της Viohalco (0,83%), της Πειραιώς (0,83%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (0,82%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (1,46%) και της Τεχνολογίας (1,4%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (3,2%) και των Πρώτων Υλών (0,58%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γενικό sell off στο ΧΑ με τον φόβο του ιού και της ύφεσης

Πλησιάζουν το 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και φτάνουν το 7,5% για τις τράπεζες ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και των φόβων ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.