ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεν κατάφερε να διατηρήσει την άνοδο το Χρηματιστήριο

Συνεχίζει στο -3% η Coca Cola HBC. Ανοδικά ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil και των ΕΛΠΕ. Έως και στο +1,16% έφτασαν νωρίτερα τα κέρδη.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από την αρχική προσπάθεια αντίδρασης, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 615,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,65%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 627,18 μονάδες (+1,16%) και κατώτερη στις 615,56 μονάδες (-0,71%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,92 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,25%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (1,86%), του ΟΤΕ (1,01%), της Motor Oil (0,8%) και των ΕΛΠΕ (0,75%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (3,03%), της Viohalco (2,29%), της Lamda Development (2,16%), της Aegean Airlines (1,93%) και της ΕΥΔΑΠ (1,65%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (1,63%) και των Τηλεπικοινωνιών (0,83%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (2,98%) και των Πρώτων Υλών (1,63%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.