ΓΔ: 2262.13 -0.60% Τζίρος: 21.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:43
Φωτο: Shutterstock

«Μάχη» για το πρόσημο του Δείκτη με συνεχείς διακυμάνσεις

Γύρω από τις 620 μονάδες κινείται ο Γ.Δ., εναλλάσσοντας πρόσημα, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με κέρδη σχεδόν 6%.

Εκ νέου πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, με τη συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από εναλλαγές προσήμου και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Ο Γενικός Δείκτης «παλεύει» με τις 620 μονάδες, ενώ ξεχωρίζει με ισχυρή άνοδο η μετοχή του ΑΔΜΗΕ. 

Ειδικότερα, ο Γ.Δ. υποχωρεί 0,2% και διαμορφώνεται στις 635,99, ενώ έφτασε και έως τις 621,24 μονάδες (-0,63%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,27 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (5,91%), της Viohalco (2,26%), της Jumbo (2,13%) και της Eurobank (1,6%).

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή διασύνδεση της Νάξου στο στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (150 kV), μέσω της Πάρου και της Μυκόνου, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (2,42%), της Coca Cola HBC (2,17%) και της Aegean Airlines (2,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (2,18%) και των Πρώτων Υλών (2,1%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (2,12%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,83%).

Εχθές, η Aegean ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου και ο κ.κ. Βασιλάκης και Γερογιάννης, ανέφεραν πως η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή και αδιανόητη πριν την εμφάνιση του κορονοϊού οικονομική «αιμορραγία». Οι ζημιές του πρώτου εξαμήνου ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, που είναι παραδοσιακά το καλύτερο του ομίλου, η διοίκηση εκτιμά ότι οι ζημιές θα ανέλθουν σε 25 – 30 εκατ. ευρώ, καθώς θα έχει εξυπηρετήσει λιγότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες. Συνολικά, στο 9μηνο ο όμιλος θα έχει «κάψει» ρευστότητα της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται ανοδική αντίδραση εν μέσω θετικού κλίματος

Αισιοδοξία επικρατεί στις διεθνείς αγορές με τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη να ενισχύονται παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες και το Χρηματιστήριο Αθηνών να αναζητεί θετική αντίδραση μετά και τη χθεσινή «βουτιά».
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω το ΧΑ, γιατί πέφτει η ΔΕΗ, σούπερ ΕΧΑΕ και ξανά στα 7 η Lamda

Η ανησυχία για πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν μειώνει την όρεξη για ρίσκο και πιέζει τις μετοχές. Στο επίκεντρο η απόφαση της FTSE Russell, ξεχωρίζει η ΕΧΑΕ με μονοψήφιο P/E, η δύναμη του ΑΔΜΗΕ και η διολίσθηση της Lamda.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

«Κατακόκκινο» το ταμπλό, στο -3,31% οι τράπεζες και πιέσεις στα blue chips

Σε αρνητικό κλίμα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: ο ΓΔ στις 2.278,12 μονάδες (-2,12%) και ο τραπεζικός δείκτης στο -3,31%. Απώλειες σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, ενώ υποχωρούν και ισχυρά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία και μεγάλες απώλειες το Χρηματιστήριο μετά την χθεσινή αντίδραση

Κάτω από τις 2.300 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης καθώς καταγράφονται έντονες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες με τις απώλειες να ξεπερνάνε το 3%. Βαρύ το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη.