Φωτο: Shutterstock

«Μάχη» για το πρόσημο του Δείκτη με συνεχείς διακυμάνσεις

Γύρω από τις 620 μονάδες κινείται ο Γ.Δ., εναλλάσσοντας πρόσημα, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με κέρδη σχεδόν 6%.

Εκ νέου πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, με τη συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από εναλλαγές προσήμου και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Ο Γενικός Δείκτης «παλεύει» με τις 620 μονάδες, ενώ ξεχωρίζει με ισχυρή άνοδο η μετοχή του ΑΔΜΗΕ. 

Ειδικότερα, ο Γ.Δ. υποχωρεί 0,2% και διαμορφώνεται στις 635,99, ενώ έφτασε και έως τις 621,24 μονάδες (-0,63%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,27 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (5,91%), της Viohalco (2,26%), της Jumbo (2,13%) και της Eurobank (1,6%).

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή διασύνδεση της Νάξου στο στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (150 kV), μέσω της Πάρου και της Μυκόνου, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (2,42%), της Coca Cola HBC (2,17%) και της Aegean Airlines (2,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (2,18%) και των Πρώτων Υλών (2,1%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (2,12%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,83%).

Εχθές, η Aegean ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου και ο κ.κ. Βασιλάκης και Γερογιάννης, ανέφεραν πως η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή και αδιανόητη πριν την εμφάνιση του κορονοϊού οικονομική «αιμορραγία». Οι ζημιές του πρώτου εξαμήνου ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, που είναι παραδοσιακά το καλύτερο του ομίλου, η διοίκηση εκτιμά ότι οι ζημιές θα ανέλθουν σε 25 – 30 εκατ. ευρώ, καθώς θα έχει εξυπηρετήσει λιγότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες. Συνολικά, στο 9μηνο ο όμιλος θα έχει «κάψει» ρευστότητα της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γενικό sell off στο ΧΑ με τον φόβο του ιού και της ύφεσης

Πλησιάζουν το 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και φτάνουν το 7,5% για τις τράπεζες ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και των φόβων ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.