ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
terna energeiaki
Ανεμογεννήτρια της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Alpha Finance: Σύσταση αγοράς για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ξεπερνούν το 30% τα περιθώρια ανόδου των δύο μετοχών, εκτιμά η χρηματιστηριακή. Ισχυρή ώθηση στα μεγέθη από την αύξηση της δυναμικότητας σε ΑΠΕ με την επένδυση στην Εύβοια.

Σε νέα επενδυτική αξιολόγηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της θυγατρικής ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προχώρησε η Alpha Finance, μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου, και διατυπώνει σύσταση αγοράς και των δύο μετοχών, προσδιορίζοντας τα περιθώρια ανόδου, βάσει των νέων τιμών στόχων σε 39% και 33%, αντίστοιχα. Ειδικότερα, για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η τιμή στόχος προσδιορίζεται από τη χρηματιστηριακή σε 8,60 ευρώ ενώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 14,70 ευρώ.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι έχει αλλάξει τις εκτιμήσεις για τις δύο εταιρείες, ενσωματώνοντας και την προοπτική αύξησης της δυναμικότητας ΑΠΕ μέσω του υπό κατασκευή έργου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Εύβοια. Με την πλήρη λειτουργία του έργου από τα τέλη του 2023 εκτιμάται ότι τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα ξεπεράσουν τα 320 εκατ. ευρώ από 229 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται το 2020. Τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά 23% την ίδια περίοδο, εκτιμά η χρηματιστηριακή.

Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι προσφέρει δυναμική αύξηση κερδών, ενώ οι προοπτικές ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι ευνοϊκές, με σημαντικό περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις. Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσφέρει σημαντικά μερίσματα προς τους μετόχους (απόδοση 4-5% για το 2021-22).

Όσον αφορά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τονίζεται ότι, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτω α' εξαμήνου, προβλέπεται πως οι πωλήσεις του ομίλου θα αυξηθούν μόλις κατά 3% την περίοδο 2019 - 2023, καθώς επηρεάζονται δυσμενώς από την υποχώρηση των εσόδων στον τομέα κατασκευών. Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 11%, χάρη στα υψηλά περιθώρια κέρδους από τον κλάδο της ενέργειας. Σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά μεγέθη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα διαδραματίσουν η κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου του Καστελίου καθώς και του έργου του Ελληνικού (Integrated Resort Casino).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Peristeris, GEK TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Περιστέρης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει εξαγωγέας καθαρής ενέργειας

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ότι το Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, με την εταιρεία να είναι απόλυτα έτοιμη να τη στηρίξει πλήρως.
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ-ΑΠΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στοίχημα του Μαρινάκη: Παίρνει έως 5% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ο ισχυρός εφοπλιστής «βγάζει στη στεριά» κεφάλαια για να αποκτήσει συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Placement μετοχών από τον Γ. Περιστέρη στα 13 ευρώ, αντλεί ρευστότητα για αγορά μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Piraeus Sec.: Ευκαιρίες για τη Mytilineos, μεγάλη αύξηση τιμής στόχου

Σημαντικά οφέλη από τη στροφή στην πράσινη ενέργεια θα έχει τα επόμενα χρόνια ο όμιλος, προβλέπεται ετήσια αύξηση EBITDA 23% και σχεδόν διπλάσιος τζίρος το 2023. Από τα 14 στα 19,5 ευρώ αυξάνεται η τιμή στόχος.
ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταβίβαση πακέτου 3,2 εκατ. μετοχών σε τιμή 10 ευρώ

Δεν είναι σαφές αν η συναλλαγή για το 3,09% των μετοχών σχετίζεται με τη μείωση συμμετοχής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.