ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη σε ημέρα έντονων διακυμάνσεων

Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονες πιέσεις στις τράπεζες και συνεχείς μεταβολές, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο, στοχεύοντας πλέον τις 860 μονάδες.

Οριακές μεταβολές στα πρόσημα και σήμερα για τον Γενικό Δείκτη σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις έντονες διαφοροποιήσεις, αλλά τελικά να διατηρεί μια αργή αλλά σταθερή πορεία για τις 860 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 858,16 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,27% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 58,57 εκατ. Ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης που για ακόμη μια συνεδρίαση δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο 0,26% με την μετοχή της Εθνικής να κλείνει με κέρδη 0,80%, να ακολουθεί η Eurobank με 0,34% και η Attica Bank με μικρή άνοδο 0,24%. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η Alpha Bank με οριακή πτώση 0,06%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίσης έκλεισε με μικρή άνοδο 0,19% με την μετοχή της Φρουλής να καταγράφει κέρδη 1,72% και η Jumbo 1,46% ενώ η Σαράντης έκλεισε ενισχυμένη κατά 2,06% καιη η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με κέρδη 1,84%. Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκε η Τιταν με πτώση 1,64% και ο ΟΛΠ με απώλειες 1,97% ενώ η μετοχή της Coca Cola έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,90%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,85% με την Άβαξ να σημειώνει κέρδη 3,29% και η Κρι Κρι 3,96% ενώ η Κέκροψ έκλεισε με άνοδο 4,5%. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η μετοχή του Ιασώ με απώλειες 1,25% και η Ιντραλοτ με 0,80%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ενεργειακή ώθηση για το ΧΑ, προσπάθεια αντίδρασης από τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τα ΕΛΠΕ και το 1% για τη Motor Oil, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις τραπεζικές μετοχές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: ΑΕΠ γ' τριμήνου και τράπεζες στο επίκεντρο

Υπό πίεση παραμένουν οι τράπεζες μετά την κόντρα με την κυβέρνηση. Βαραίνει το κλίμα από τη μεγάλη πτώση στη Wall Street, θετική είδηση σε διεθνές επίπεδο αποτελεί η χαλάρωση ορισμένων μέτρων περιορισμού από την Κίνα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες διακυμάνσεις για το ΧΑ, συνεχίζονται οι πιέσεις για τις τράπεζες

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για την κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών. Ισχυρά κέρδη για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θετική πορεία για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.