ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Νέα προσπάθεια για τις 650 μονάδες στο ΧΑ

Η υποχώρηση του γεωπολιτικού ρίσκου καθώς και η ελάττωση των φόβων για ένα δεύτερο lockdown φαίνεται πως αποτελούν θετικό συνδυασμό για την αγορά. 

Σε ήπια κέρδη γύρισε η χρηματιστηριακή αγορά, παρά την αρχική πτώση, κάνοντας εκ νέου προσπάθεια για τις 650 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο σε στενό εύρος διακύμανσης και εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η υποχώρηση του γεωπολιτικού ρίσκου καθώς και η ελάττωση των φόβων για ένα δεύτερο lockdown φαίνεται πως αποτελούν θετικό συνδυασμό για την αγορά. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 649,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,68 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,11%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,47%. Αντίθετα, πτώση 0,29% καταγράφει ο δείκτης Τραπεζών

Η μετοχή της ΕΤΕ κερδίζει 0,21%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς χάνει 0,57%, η Alpha Bank 0,34% και η Eurobank 0,19%. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,01%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,98%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Εμπορίου (1,48%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,88%). 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν η μετοχή των ΕΛΠΕ (4,07%) και ο ΟΤΕ (0,8%). 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (1,68%), της Ελλάκτωρ (0,78%) και της Τέρνα Ενεργειακή (0,51%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.