Φωτο: Shuttersotck

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Πτώση 4,94% έχει σημειώσει τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης. Άνοδος άνω του 1,5% για τις τράπεζες. Ξεχωρίζουν επίσης Ελλάκτων και Σαράντης.

Προσπάθεια να ολοκληρώσει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με θετικό πρόσημο κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έπειτα από τη χθεσινή «βουτιά» που το οδήγησε κάτω από τις 620 μονάδες. Ωστόσο, σε εβδομαδιαίο επίπεδο αναμένονται απώλειες, καθώς τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει 4,94%.

Σήμερα στις Βρυξέλλες, στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητηθούν το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, εν μέσω των συνεχόμενων προκλήσεων της Άγκυρας, που προκαλούν επιφυλακτικότητα στους επενδυτές. 

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η πορεία της πανδημίας, έπειτα από το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων και ενώ στην Ευρώπη το δεύτερο κύμα της επιδημίας κάνει όλο και εντονότερη την παρουσία του.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,42% στις 621,85 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,75%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,56%.

Κέρδη 1,66% σημειώνει ο Τραπεζικός δείκτης, ενώ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (4,8%), της Σαράντης (2,13%), της Εθνικής (1,88%), της Πειραιώς (1,81%) και της Alpha Bank (1,66%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (0,9%), της ΕΧΑΕ (0,89%) και του ΟΠΑΠ (0,43%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών και των Τροφίμων (1,16%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (0,79%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,26%).

Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 20 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γενικό sell off στο ΧΑ με τον φόβο του ιού και της ύφεσης

Πλησιάζουν το 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και φτάνουν το 7,5% για τις τράπεζες ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και των φόβων ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.