Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια αντίδρασης στο ΧΑ με τράπεζες και Coca Cola

Ξανακερδίζει τις 620 μονάδες ο ΓΔ, μετά τη χθεσινή «βουτιά», ενώ η επιφυλακτικότητα διατηρείται και οι τοποθετήσεις είναι επιλεκτικές, καθώς οι φόβοι για την πανδημία παραμένουν. 

Διατηρείται η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειες της τάξης του 4,94% που κατέγραψε τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες. 

Η χθεσινή «βουτιά» οδήγησε το ΧΑ κάτω από τις 620 μονάδες, ενώ η επιφυλακτικότητα διατηρείται και οι τοποθετήσεις είναι επιλεκτικές, καθώς οι φόβοι για την πανδημία παραμένουν. 

Σήμερα στις Βρυξέλλες, στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητηθούν το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, εν μέσω των συνεχόμενων προκλήσεων της Άγκυρας, που προκαλούν επιφυλακτικότητα στους επενδυτές. 

Εξάλλου, ανησυχία προκαλεί η πορεία της πανδημίας, έπειτα από το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων και ενώ στην Ευρώπη το δεύτερο κύμα της επιδημίας κάνει όλο και εντονότερη την παρουσία του.

Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,34% στις 621,39 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,06 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,25%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,07%.

Κέρδη 1,48% σημειώνει ο Τραπεζικός δείκτης, ενώ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (7,79%), της Εθνικής (2,93%), της Alpha Bank (1,83%), της Coca - Cola (1,28%) και της Πειραιώς (0,9%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (1,63%), του ΟΤΕ (0,64%) και της ΕΧΑΕ (0,54%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών και των Τροφίμων (1,26%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Ειδών (1,52%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,57%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ