ΓΔ: 887.16 0.96% Τζίρος: 25.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:09:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με χαμηλό τζίρο και εν μέσω πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών, ήπιες πτωτικές τάσεις και στην ελληνική αγορά.

Ήπιες πτωτικές τάσεις συνεχίσουν να ασκούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι φόβοι για τοπικά lockdown εν μέσω συνεχούς αύξησης των νέων κρουσμάτων, αλλά και η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η Τουρκία επιμένει με τις έρευνες του Oruc Reis, το οποίο βρίσκεται μάλιστα μόλις 17 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, ενώ προαναγγέλει πως θα στείλει και γεωτρύπανο, την ώρα που η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές κινήσεις. 

Μάλιστα, η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης, υπογραμμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς με την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων την τελωνειακή ένωση ΕΕ - Τουρκίας.

O Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 0,22% στις 616,80 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,08 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,43%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,48%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (0,34%) και του ΟΤΕ (0,33%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,97%), της ΔΕΗ (1,37%), της ΕΧΑΕ (1,11%) και της Πειραιώς (1,02%).

Από τους επιμέρους δείκτες, μικρή άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (0,34%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (5,81%) και των Πρώτων Υλών (1,07%).

Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 33 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Στο ίδιο κλίμα η αγορά εχθές, όπου περιόρισε τις απώλειές της, σε σύγκριση με τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, έκλεισε, όμως, με πτώση και για μία ακόμη φορά με βασικό χαρακτηριστικό τον εξαιρετικά χαμηλό τζίρο, ο οποίος μετά βίας ξεπέρασε τα 31 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Πλώρη» για το Χρηματιστήριο Αθηνών βάζει η ελληνική ναυτιλία

Ωριμάζουν οι συνθήκες για την είσοδο μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών στην εγχώρια κεφαλαιαγορά. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο βήμα μέσω των ομολογιακών εκδόσεων. Ποιες είναι οι προσδοκίες και ποια τα εμπόδια.