ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια να κρατήσει τις 620 μονάδες κάνει το ΧΑ

Κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, που έφτασε να υποχωρεί έως και τις 615 μονάδες νωρίτερα. Άνοδος σχεδόν 1% για τον τραπεζικό δείκτη.

Με κέρδη κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιστρέφοντας τις πρωινές απώλειες, που τον οδήγησαν έως και τις 615,08 μονάδες (-0,49%), καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα ελληνοτουρκικά και στην εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο τζίρος παραμένει χαμηλός στα σχεδόν 13 εκατ. ευρώ, ο ΓΔ ενισχύεται 0,44% στις 620,88 μονάδες. 

Την ώρα που η Τουρκία επιμένει με τις έρευνες του Oruc Reis, το οποίο βρέθηκε έως και τα 10 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και προαναγγέλει πως θα στείλει και γεωτρύπανο στην περιοχή, η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές κινήσεις. 

Με επιστολές του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι, καθώς και τους ομολόγους του σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, ο Νίκος Δένδιας, ζήτησε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,64%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,37%. Στο +0,9% ο τραπεζικός δείκτης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,98%), της Coca - Cola HBC (1,31%), του OTE (1,15%) και της ΔΕΗ (+0,49%).

Άνοδος άνω του 1% για Alpha Bank και Εθνική, ενώ η Eurobank κινείται στο +0,7%. Αντίθετα, πτώση 1,12% σημειώνει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,41%) και των Τροφίμων (1,3%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Εμπορίου (0,8%) και της Υγείας (-0,29%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.