Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια να κρατήσει τις 620 μονάδες κάνει το ΧΑ

Κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, που έφτασε να υποχωρεί έως και τις 615 μονάδες νωρίτερα. Άνοδος σχεδόν 1% για τον τραπεζικό δείκτη.

Με κέρδη κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιστρέφοντας τις πρωινές απώλειες, που τον οδήγησαν έως και τις 615,08 μονάδες (-0,49%), καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα ελληνοτουρκικά και στην εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο τζίρος παραμένει χαμηλός στα σχεδόν 13 εκατ. ευρώ, ο ΓΔ ενισχύεται 0,44% στις 620,88 μονάδες. 

Την ώρα που η Τουρκία επιμένει με τις έρευνες του Oruc Reis, το οποίο βρέθηκε έως και τα 10 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και προαναγγέλει πως θα στείλει και γεωτρύπανο στην περιοχή, η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές κινήσεις. 

Με επιστολές του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι, καθώς και τους ομολόγους του σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, ο Νίκος Δένδιας, ζήτησε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,64%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,37%. Στο +0,9% ο τραπεζικός δείκτης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,98%), της Coca - Cola HBC (1,31%), του OTE (1,15%) και της ΔΕΗ (+0,49%).

Άνοδος άνω του 1% για Alpha Bank και Εθνική, ενώ η Eurobank κινείται στο +0,7%. Αντίθετα, πτώση 1,12% σημειώνει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,41%) και των Τροφίμων (1,3%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Εμπορίου (0,8%) και της Υγείας (-0,29%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι χωρίς παύση στο Χρηματιστήριο, υψηλές ταχύτητες στις τράπεζες

Επιβεβαιώνεται η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση μετά τα «σήματα» από Κομισιόν και ΔΝΤ. Στο επίπεδο των 760 μονάδων ο Δείκτης, με κέρδη της τάξεως του 3% και διψήφιο ποσοστό ανόδου του τραπεζικού δείκτη.