ΓΔ: 2226.28 -2.61% Τζίρος: 195.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:44
Φωτο: Shutterstock

Άνοδος στο ΧΑ, προσπάθεια για τις 660 μονάδες

Άνοδος 2,2% για τη Motor Oil, παρά την έξοδο από τον MSCI, υποχωρεί η Μυτιληναίος που δεν προστέθηκε παρά τις εκτιμήσεις. Κέρδη σχεδόν 2% σημειώνει η Coca - Cola HBC, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από τη χθεσινή διόρθωση, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών και σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του δείκτη MSCI. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές και η Aegean Airlines. 

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,3% στις 659,79 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,51%, ενώ νωρίτερα ξεπέρασε και τις 660 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,25%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (8,3%), της Εθνικής (4,6%), των ΕΛΠΕ (5%), και της Eurobank (2,34%) και της Motor Oil (2,23%). 

Κέρδη σχεδόν 2% σημειώνει η Coca - Cola HBC, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,16%), της Μυτιληναίος (1%) και της ΕΧΑΕ (0,69%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,73%) και του Πετρελαίου (+3,31%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,09%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,80%).

Σε μια αναμενόμενη από τους επενδυτές, αλλά πάντως δυσάρεστη εξέλιξη, η Motor Oil τέθηκε τα ξημερώματα εκτός του ελληνικού δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του οίκου Morgan Stanley Capital International (MSCI).

Η MSCI απέφυγε σε αυτή την αναθεώρηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος του μήνα, να προσθέσει μια άλλη μετοχή στη θέση της Motor Oil, αν και πολλοί αναλυτές είχαν υποστηρίξει ότι η χρηματιστηριακή αξία της Mytilineos θα δικαιολογούσε την ένταξη της μετοχής στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Έτσι, στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης η ελληνική αγορά εκπροσωπείται μόνο από τρεις μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Μηδένισε με ράλι τις πολεμικές απώλειες το Χ.Α., οι μετοχές που ξεχώρισαν

Πρόωρη Ανάσταση στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία για εκεχειρία με τον Γενικό Δείκτη να εκτοξεύεται +6,58% και ουσιαστικά να μηδενίζει τις απώλειες του πολέμου με ράλι τραπεζών. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.