ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ήπιες κινήσεις στο ΧΑ, κοντά στις 700 μονάδες

Στο επίκεντρο συνεχίζουν να βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, με την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται στο +4%. Κέρδη για ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω οριακών μεταβολών και μικτών προσήμων στις διεθνείς αγορές.

Στο επίκεντρο συνεχίζουν να βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, όπου οι ρευστοποιήσεις θεωρούνται αρκετά δικαιολογημένες με δεδομένη τη ισχυρή άνοδο που έχουν σημειώσει σε μικρό χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι μέχρι και εχθές, οι τραπεζικές μετοχές είχαν επιτύχει ολική επαναφορά με τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη να φθάνουν στο 45,54%. 

Η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί και σήμερα ισχυρή άνοδο, και κινείται στο +4%, καθώς η αγορά επαναξιολογεί την αποτίμησή της, με δεδομένη την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης από τη μετατροπή των CoCos. Άνοδος 1,2% για την Alpha Bank, στο +0,53% η Εθνική, ενώ 0,6% υποχωρεί η Eurobank. Στο 0,7% ο κλαδικός δείκτης. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 691,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,06%, ενώ έφτασε και έως τις 695,19 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,61%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,01 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,1%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,52%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (1,6%) και των ΕΛΠΕ (1,16%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,54%), της Jumbo (-1,43%) και Coca Cola HBC (-1,14%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (1,58%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (0,7%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,7%) και των Προσωπικών Προϊόντων (1,3%). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%