ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Β- η Standard & Poor's

Όπως αναφέρει ο οίκος η μετατροπή των CoCos σε μετοχές θα προσθέσει περίπου 40 μονάδες βάσεις ετησίως στον βασικό κεφαλαιακό δείκτη CET1.

Σε «Β-» και «Β» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Πειραιώς η Standard & Poors, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).

Αναφερόμενος στη μετατροπή των CoCos σε μετοχές ο οίκος αναφέρει ότι θα προσθέσει περίπου 40 μονάδες βάσης στον δείκτη CET1 σε ετήσια βάση, ο οποίος στα τέλη Σεπτεμβρίου έφθασε στο 14,1% και θα μειώσει την πίεση στην κεφαλαιοποίηση της τράπεζας. 

Παράλληλα εκτιμά ότι η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα βελτιωθεί κατά τους επόμενους 12-18 μήνες κατά περίπου 3,5% έως το τέλος του έτους 2022, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για 3%, παρά την προγραμματισμένη τιτλοποίηση NPEs ύψους €7 δισεκ. το α’ τρίμηνο του 2021.

Τονίζει ακόμη ότι «η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων εξισορροπεί την πρόοδο στην κεφαλαιοποίηση και την επιβάρυνση από τα παλαιά NPEs, λαμβάνοντας υπόψη το επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η ύφεση που σχετίζεται με το COVID-19 πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέες εισροές NPEs και αύξηση των πιστωτικών απωλειών τα επόμενα τρίμηνα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Μένουν σε ανοδική πορεία κρατικά και εταιρικά ομόλογα

Με κέρδη 0,63% έκλεισε τον Ιούνιο ο Δείκτης Κρατικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς, μικρή αύξηση στο spread με τα γερμανικά ομόλογα. Ανοδικά για όγδοο συνεχή μήνα ο Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων.