ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Β- η Standard & Poor's

Όπως αναφέρει ο οίκος η μετατροπή των CoCos σε μετοχές θα προσθέσει περίπου 40 μονάδες βάσεις ετησίως στον βασικό κεφαλαιακό δείκτη CET1.

Σε «Β-» και «Β» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Πειραιώς η Standard & Poors, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).

Αναφερόμενος στη μετατροπή των CoCos σε μετοχές ο οίκος αναφέρει ότι θα προσθέσει περίπου 40 μονάδες βάσης στον δείκτη CET1 σε ετήσια βάση, ο οποίος στα τέλη Σεπτεμβρίου έφθασε στο 14,1% και θα μειώσει την πίεση στην κεφαλαιοποίηση της τράπεζας. 

Παράλληλα εκτιμά ότι η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα βελτιωθεί κατά τους επόμενους 12-18 μήνες κατά περίπου 3,5% έως το τέλος του έτους 2022, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για 3%, παρά την προγραμματισμένη τιτλοποίηση NPEs ύψους €7 δισεκ. το α’ τρίμηνο του 2021.

Τονίζει ακόμη ότι «η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων εξισορροπεί την πρόοδο στην κεφαλαιοποίηση και την επιβάρυνση από τα παλαιά NPEs, λαμβάνοντας υπόψη το επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η ύφεση που σχετίζεται με το COVID-19 πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέες εισροές NPEs και αύξηση των πιστωτικών απωλειών τα επόμενα τρίμηνα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Piraeus Sec.: Ευκαιρίες για τη Mytilineos, μεγάλη αύξηση τιμής στόχου

Σημαντικά οφέλη από τη στροφή στην πράσινη ενέργεια θα έχει τα επόμενα χρόνια ο όμιλος, προβλέπεται ετήσια αύξηση EBITDA 23% και σχεδόν διπλάσιος τζίρος το 2023. Από τα 14 στα 19,5 ευρώ αυξάνεται η τιμή στόχος.
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Αναβαθμίζει τις τιμές - στόχους για Εθνική Τράπεζα και Eurobank

Παράλληλα ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος προχωρά σε υποβάθμιση των τιμών - στόχων για Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ εκτιμά ότι τα NPEs αποτελούν τον βασικό πονοκέφαλο του τραπεζικού συστήματος.