ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Michailidis/SOOC

Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις για Πειραιώς από Standard & Poors και Fitch

Ο οίκος Standard & Poor's διατηρεί την αξιολόγηση «Β-/Β» και τις σταθερές προοπτικές για τις δύο νέες εταιρείες που δημιουργήθηκαν, ενώ για τον Fitch η αντίστοιχη «βαθμολογία» διαμορφώνεται στο «CCC».

Καμία μεταβολή δεν υπήρξε στις αξιολογήσεις τόσο του οίκου Standard & Poor's όσο και του Fitch για την Τράπεζα Πειραιώς μετά και την τυπική ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της και τη δημιουργία μίας εταιρείας Holding καθώς και μίας νέας τράπεζας. 

Από την πλευρά του ο οίκος Standard & Poor's διατηρεί την αξιολόγηση «Β-/Β» τόσο για τη νέα Τράπεζα Πειραιώς όσο και για τη Πειραιώς Financial Holdings, με τις προοπτικές (outlook) να παραμένουν «σταθερές». Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος «το σταθερό outlook για τις δύο νέες οντότητες αντικατοπτρίζει την πεποίθηση του οίκου ότι, χάρη στα έκτακτα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της ελληνικής κυβέρνησης, ο όμιλος θα πρέπει να διατηρήσει το χρηματοπιστωτικό του προφίλ, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας».

Από την πλευρά του ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «CCC» για τον κίνδυνο μακροπρόθεσμης αθέτησης (IDR) της Τράπεζας Πειραιώς, όπως επίσης και το δείκτη βιωσιμότητας (VR). Ο οίκος στην ανάλυσή του, αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει η ελληνική τράπεζα για το 2021, υπογραμμίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί και η ποιότητα ενεργητικού της, εάν επιτύχει περαιτέρω σημαντική μείωση των NPEs. Προσθέτει ακόμη ότι παραμένουν οι κίνδυνοι, μεταξύ των οποίων και η πιθανότητα να μην ολοκληρωθούν οι συναλλαγές που έχουν προγραμματιστεί μέσα στον ορίζοντα των 18 έως 24 μηνών ή να μην αποδειχθεί τελικά τόσο μεγάλος ο αντίκτυπος των συναλλαγών αυτών στην ποιότητα του ενεργητικού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Αύριο Παρασκευή 07/05 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών, οι οποίες έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.