ΓΔ: 2234.47 -2.25% Τζίρος: 65.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:44
Φώτο: ΑΠΕ

Διατηρείται σε ανοδική πορεία το Χρηματιστήριο

Ήπια κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος ετοιμάζεται να κλείσει μία ιδιαίτερα θετική εβδομάδα. Ρευστοποιήσεις για την Ελλάκτωρ με πτώση στο 2%.

Έτοιμο να επιτύχει την εντέκατη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη εμφανίζεται το ελληνικό χρηματιστήριο στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την άνοδο του Γενικού Δείκτη να είναι σημαντική. 

 Λίγο μετά τις 11.15 πμ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 768,49 μονάδες, εμφανίζοντας κέρδη 0,22%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο στο 0,93%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,15εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινείται σταθεροποιητικά με πτώση μόλις 0,01%.  Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 21 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Σημαντικές πιέσεις για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο -2%, σε μία απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη μετά τη «μάχη» που έχει ξεκινήσει μεταξύ της διοίκησης και του ολλανδικού επενδυτικού ομίλου Reggeborgh Invest, ο οποίος ζητά σύγκληση γενικής συνέλευσης προκειμένου, μεταξύ άλλων, να υπάρξει και αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+2,14%) και της Coca Cola HBC (+1,28%), ενώ πέραν της ΕΛΛΑΚΤΩΡ τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,25%) και της ΔΕΗ (-1,06%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των τροφίμων (+1,56%) και του Πετρελαίου (+1,54%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-1,26%) και των Ασφαλειών (-0,85%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ +7,14% και Νάκας +9,82%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου -5,63% και της Ελλάκτωρ -2,55%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Μηδένισε με ράλι τις πολεμικές απώλειες το Χ.Α., οι μετοχές που ξεχώρισαν

Πρόωρη Ανάσταση στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία για εκεχειρία με τον Γενικό Δείκτη να εκτοξεύεται +6,58% και ουσιαστικά να μηδενίζει τις απώλειες του πολέμου με ράλι τραπεζών. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.