ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αντεπίθεση αγοραστών στο Χρηματιστήριο, γυρίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

Ολική επαναφορά για τον τραπεζικό δείκτη στο +3,7%, οδηγεί τον Γενικό δείκτη άνω των 776 μονάδων, με την αγορά να επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή.

Ανοδική αντίδραση σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με βασικό χαρακτηριστικό την πλήρη επαναφορά των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες κατορθώνουν να καλύψουν όλες τις αρχικές, έστω και ήπιες, απώλειές τους. 

Στις 15.00 μμ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 776,05 μονάδες, εμφανίζοντας κέρδη 1,2%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να υποχωρεί έως και 0,21%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 38,75 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,84%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,83%.

Πλήρης επαναφορά για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος κινείται 3,7%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 0,5%, με την Alpha Bank να εμφανίζει κέρδη 3,04%, την Εθνική να ενισχύεται 5,4%, τη Eurobank να έχει άνοδο 3,36% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +2,28%.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων παραμένει η μετοχή της Ελλάκτωρ (-1,64%), καθώς συνεχίζεται η «μάχη» μεταξύ της διοίκησής της και της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας  Reggeborgh Invest, η οποία ζητά πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης προκειμένου, μεταξύ άλλων, να υπάρξει και αλλαγή στη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Πάντως η μετοχή έχει κατορθώσει να μαζέψει σημαντικό μέρος των απωλειών της, καθώς ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί άνω του 3%. 

Η ελληνική αγορά εμφανίζει αξιοσημείωτη αντοχή, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με όχι και τόσο ευχάριστες ειδήσεις, τις οποίες, όμως, ως φαίνεται έχουν προεξοφλήσει οι επενδυτές. Η σημερινή επιστροφή σε ανοδική πορεία καταφθάνει μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, όπου η ανάκαμψη διαμορφώθηκε μόλις στο 2,3% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο, όντας αρκετά πιο ήπια σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Η πεποίθηση των επενδυτών ότι έχουν απομακρυνθεί οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την οικονομία και την αγορά, την ώρα που τα εμβόλια τροφοδοτούν προσδοκίες επιστροφής στην κανονικότητα, φαίνεται ότι τροφοδοτεί το Χρηματιστήριο με συνεχείς εισροές κεφαλαίων από ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αλλά και από Έλληνες επενδυτές, με αποτέλεσμα να απορροφώνται με σχετική ευκολία οι ρευστοποιήσεις κερδών μετά το μεγάλο ράλι, το οποίο άρχισε στις 6 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

«Απόρθητες» και σήμερα οι 900 μον., γύρισαν στο «μείον» οι τράπεζες

Εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να βρει τα «καύσιμα» που χρειαζόταν για να σπάσει το φράγμα των 900 μονάδων. Έχασαν όλα τα κέρδη την τελευταία ώρα οι τράπεζες.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Πλησιάζει πάλι τις 900 μονάδες ο Δείκτης, συνεχή τα ρεκόρ στα ομόλογα

Επανήλθαν σε άνοδο, αλλά χωρίς μεγάλη ορμή, οι τραπεζικές μετοχές και ο Δείκτης δίνει τη «μάχη» για τις 900 μονάδες. Στο 0,544% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Τι λέει η Citi για τις αποτιμήσεις.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριγμα τις τράπεζες επιχειρεί να διασπάσει τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που προήλθαν από το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν και δίνουν στήριξη στην αγορά στην προσπάθεια να σπάσει και σήμερα το φράγμα των 900 μονάδων.