ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνέχεια στο ράλι δίνει το ΧΑ «κοιτώντας» τις 790 μονάδες

Το Χρηματιστήριο, παρά το αρνητικό άνοιγμα, επιχειρεί να διευρύνει τα κέρδη 12,26% των προηγούμενων 11 συνεδριάσεων αλλά και την άνοδο του 6,6% της προηγούμενης εβδομάδας. Ράλι και για τις τράπεζες.

Άνοδο σχεδόν 1%, έπειτα από το αρνητικό άνοιγμα, καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε τροχιά για την 12η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πάνω από τις 790 μονάδες και τις τράπεζες να διατηρούν το ράλι. 

Παρά την πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα αμερικανικά futures, υπό την αβεβαιότητα που δημιουργεί το αδιέξοδο της εμπορικής συμφωνίας για το Brexit, το ΧΑ επιχειρεί να διευρύνει τα κέρδη 12,26% των προηγούμενων 11 διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων αλλά και την άνοδο του 6,6% της προηγούμενης εβδομάδας

Οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή των ανακοινώσεων για τα μέτρα κατά της πανδημίας αλλά και το άνοιγμα της αγοράς σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ενώ κάποια ένδειξη μπορεί να δώσει και η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι εξελίξεις που αφορούν στην Τουρκία είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,88% και διαμορφώνεται στις 791,83 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,94%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,53%. Κέρδη 4,2% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να κερδίζει 2,8%, τη Eurobank να κινείται στο +2,3%, την Τρ. Πειραιώς στο +2,1% και την ΕΤΕ να ενισχύεται 0,4%

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (2,1%), Aegean Airlines (1,6%) και της Viohalco (1,6%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (2%), της ΔΕΗ (1,5%), του ΟΠΑΠ (1,2%) και της Ελλάκτωρ (0,6%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (1,5%) και της Τεχνολογίας (2,5%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο δείκτης των Τροφίμων (1,5%). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ