ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γιατί βρίσκεται υπό πίεση η μετοχή της Ελλάκτωρ

Η χαμηλή τιμή έκδοσης νέων μετοχών με την αύξηση κεφαλαίου, στο 1 ευρώ, προκαλεί για δεύτερη συνεδρίαση πτώση της μετοχής στο ΧΑ. Πούλησε έγκαιρα ο Αν. Καλλιτσάντσης κοντά στο υψηλό τριμήνου.

Ισχυρή πίεση δέχεται και σήμερα, μετά τις χθεσινές απώλειες που ξεπέρασαν το 5%, η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία υποχωρεί μετά τις 14.00 περισσότερο από 8%, στα 1,327 ευρώ, μετά τη χθεσινή αναγγελία του σχεδιασμού της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50,4 εκατ. ευρώ, με την έκδοση νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 1 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή παρουσιάζει αρκετά έντονη κινητικότητα (ο όγκος ξεπερνά τα 1 εκατ. κομμάτια), με τους πωλητές σαφώς να υπερισχύουν, καθώς, όπως συμβαίνει κατά κανόνα σε περιπτώσεις αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου με χαμηλή τιμή έκδοσης νέων μετοχών αυτό προκαλεί πίεση στην τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χρηματιστήριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ, Αν. Καλλιτσάντης, δήλωσε χθες αισιόδοξος για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου από τους μετόχους, στη γενική συνέλευση που έχει συγκληθεί στις 7 Ιανουαρίου, αλλά και για την κάλυψη της αύξησης, επικαλούμενος και την ανοδική πορεία που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα η μετοχή.

Σημειώνεται ότι η μετοχή έφθασε σε υψηλό τριμήνου στα 1,77 ευρώ, με χαμηλό τριμήνου τα 0,951 ευρώ.

Ο κ. Καλλιτσάντσης τόνισε χθες, μιλώντας στους αναλυτές, ότι ο ίδιος και ο αδελφός του, Δημήτρης, μέσω νομικού προσώπου ελέγχουν περίπου 25% των μετοχών της Ελλάκτωρ και προτίθενται να ασκήσουν τα δικαιώματα συμμετοχής τους στην αύξηση κεφαλαίου.

Η «βουτιά» της μετοχής της Ελλάκτωρ

ellaktor_stock

Πάντως, ο κ. Καλλιτσάντσης ρευστοποίησε, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου, την προσωπική του συμμετοχή στην Ελλάκτωρ, επειδή, όπως ισχυρίζεται, ήθελε να διαχωρίσει το ρόλο του διοικητικού στελέχους από το ρόλο του μεγαλομετόχου. Οι πωλήσεις Καλλιτσάντση έγιναν κοντά στο υψηλό τριμήνου.

Ειδικότερα, ο κ. Καλλιτσάντσης, προσωπικά και μέσω εταιρείας, προχώρησε στις 3 Δεκεμβρίου στην πώληση συνολικά 1.727.489 μετοχών, έναντι του ποσού των 2.917.463,99 ευρώ, δηλαδή με μέση τιμή πώλησης 1,688 ευρώ, μόλις 4,6% χαμηλότερη από την ανώτατη τιμή τριμήνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελλάκτωρ,

«Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Εκτελεστικό Μέλος) Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (Υπόχρεο Πρόσωπο, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007,  όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, ανακοινώνει ότι, προέβη την 03.12.2020:

α) σε πώληση 290.500 κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνολικού ποσού €508.343,08 και

β) σε πώληση, μέσω του συνδεδεμένου νομικού προσώπου ARGONIO ENTERPRISES LIMITED (ελεγχόμενη εταιρεία από τον ίδιο), 1.436.989 κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνολικού ποσού €2.409.120,91 .

Η ανωτέρω συναλλαγή  μας γνωστοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005, όπως ισχύει».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Το σχέδιο για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο με φορολογική ελάφρυνση

Ποια είναι τα έξυπνα κίνητρα που εξετάζει η κυβέρνηση και ανέλυσε το ΙΟΒΕ για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς. Ο αποταμιευτικός λογαριασμός που θα μειώνει τον φόρο για όσους προχωρούν σε επενδύσεις.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύριο αρχίζει η αύξηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Οι νέες ισορροπίες των μετόχων

Το χρονοδιάγραμμα από την αποκοπή του δικαιώματος ως την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Πώς θα αλλάξει η μετοχική σύνθεση με ενίσχυση της θέσης της Reggeborgh. Πού θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια.