ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο, γύρω από τις 780 μονάδες

Απώλειες άνω του 1% και για τον δείκτη Τραπεζών. Πτώση καταγράφουν και οι μετοχές της Jumbo, της ΔΕΗ, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και του ΟΠΑΠ. Κέρδη 2,3% για την Ελλάκτωρ.

Τα όρια των 780 μονάδων δοκιμάζει και σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας πτώση ενώ άνοιξε θετικά και εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. 

Σύμφωνα με αναλυτές, μια ήπια διόρθωση είναι πιθανή και τις επόμενες ημέρες με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει τα επίπεδα των 780 μονάδων. Ισχυρά επίπεδα στήριξης είναι οι 740 και οι 720 μονάδες. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή σημειώνεται το λεγόμενο triple witching δηλαδή της ταυτόχρονης λήξης των stock και index option καθώς και των futures. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,3%, στις 785,63 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,37 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,81%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,39%. 

Απώλειες 1,48% και για τον δείκτη Τραπεζών, με την ΕΤΕ να χάνει 2,2%, τη Eurobank να κινείται στο -2,13%, την Τρ. Πειραιώς να υποχωρεί 1,77% και την Alpha Bank 1,36%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (2,3%) και της Μυτιληναίος (0,8%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (1,8%), της ΔΕΗ (1,7%), της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1,5%) και του ΟΠΑΠ (1,2%). 

Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε σήμερα πως οι  κ.κ. Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, απέκτησαν, μέσω της εταιρείας Invesco Finance, την οποία ελέγχουν από κοινού, ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης απέκτησαν ποσοστό 5,0002% της εισηγμένης. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (1%) της Υγείας (0,5%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (1,7%) και της Τεχνολογίας (0,8%). 

Εχθές, το ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν εκρηκτικό με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το όριο των 800 μονάδων και να σκαρφαλώνει μέχρι τις 802,27 μονάδες σημειώνοντας άλμα 2,98%, με τις μετοχές των τραπεζών επίσης να σημειώνουν άλμα έως 6,48%. Ωστόσο, από τις 12.30, η δυναμική της αγοράς άρχισε να εξασθενεί με σημαντικές ρευστοποιήσεις να εκδηλώνονται στις τραπεζικές μετοχές οδηγώντας τις μετοχές του κλάδου αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας. Η αγορά συνέχισε να χάνει έδαφος, παραμένοντας ωστόσο σε θετική τροχιά. Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 788,02 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,15% ενώ με κέρδη 2,09% έκλεισε ο δείκτης των τραπεζών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.