ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 525.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Διατηρείται η πτώση στο Χρηματιστήριο, απώλειες και για τις τράπεζες

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο, έχοντας αλλάξει νωρίτερα αρκετά πρόσημα, με τον Γενικό Δείκτη να «κρατά» τις 780 μονάδες. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,64%, στις 783,01 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε στις 791,84 μονάδες, με άνοδο 0,48% και στις 781,41 μονάδες, με πτώση 0,84%. 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 43,94 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,65%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,18%. 

Απώλειες 0,8% και για τον δείκτη Τραπεζών, με την Alpha Bank μόνο να ενισχύεται οριακά 0,02%, με τη Eurobank να κινείται στο -1,78%, την Τρ. Πειραιώς στο -1,65% και την ΕΤΕ να χάνει 1%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5,37%), της Aegean Airlines (2,77%) και της Lamda Development (0,77%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (2,08%), της Τέρνα Ενεργειακή (2,65%) και της Viohalco (1,78%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (2,68%) και της Ακίνητης Περιουσίας (0,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,74%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,53%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Μηδένισε με ράλι τις πολεμικές απώλειες το Χ.Α., οι μετοχές που ξεχώρισαν

Πρόωρη Ανάσταση στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία για εκεχειρία με τον Γενικό Δείκτη να εκτοξεύεται +6,58% και ουσιαστικά να μηδενίζει τις απώλειες του πολέμου με ράλι τραπεζών. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πάρτι στις τράπεζες φέρνει η εκεχειρία, άλμα τιμών με +9%

Ράλι ανακούφισης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στις διεθνείς αγορές μετά την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Στις 2.253,12 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 5,05% ενώ άλμα πραγματοποιούν οι τράπεζες με +8,51%.