ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Πολιορκεί» τις 800 μονάδες το ΧΑ με ισχυρή άνοδο των τραπεζών

Πτώση για την Τράπεζα Πειραιώς. Συνεχίζει το ράλι με άνοδο 5% η μετοχή της Ελλάκτωρ, μετά την μεταβίβαση «πακέτου» άνω του 5% σε δύο εφοπλιστές που συντάσσονται με την πλευρά Καλλιτσάντση.

Τις 800 μονάδες κατέκτησε και σήμερα ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης, δίνοντας «μάχη» να τις κρατήσει έως το τέλος της συνεδρίασης, παίρνοντας τη σκυτάλη από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και της Wall Street εχθές. 

Βασικός μοχλός παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,8%, στον απόηχο και της επέκτασης της αναστολής για διανομή μερισμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται 3,6%, η ΕΤΕ 3,4%, η Eurobank 2,5% ενώ η Τρ. Πειραιώς χάνει 0,78%.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,78%, στις 801,33 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 802,02 μονάδες (+1,87%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,78 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,98%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,4%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5%), της Jumbo (2,2%), της Coca Cola HBC (2,1%) και της Aegean Airlines (1,9%). Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (0,7%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (0,4%).

Η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει την ανοδική της πορεία έπειτα από την ανακοίνωση της μεταβίβασης «πακέτου» άνω του 5% σε δύο εφοπλιστές που συντάσσονται με την πλευρά Καλλιτσάντση, γεγονός που οδήγησε τους επενδυτές στο συμπέρασμα ότι θα δοθεί σκληρή «μάχη» για τον έλεγχο του ομίλου, η οποία πιθανόν να ευνοήσει τη μετοχή.

Παράλληλα, οι επενδυτές προεξοφλούν ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το ευνοϊκό για τους μετόχους σχέδιο διάσωσης της Aegean με κρατικά κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ και με 60 εκατ. ευρώ από τους μετόχους, χωρίς το Δημόσιο να πάρει συμμετοχή στην εταιρεία.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες με εξαίρεση τον δείκτη των Πρώτων Υλών (0,1%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,52%) και των Τροφίμων (+1,96%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Αφύπνιση αγοραστών με στοιχήματα για άνοδο του ΧΑ στις 1.000 μονάδες

Εν μέσω θετικών προβλέψεων από διεθνείς οίκους για το Χρηματιστήριο και το ΑΕΠ εκδηλώθηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που οδήγησε το Δείκτη με πειστικό τρόπο πάνω από τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν στα 100 εκατ. ευρώ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.