ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διατηρείται η άνοδος ΓΔ και τραπεζών, «δύσκολες» οι 800 μονάδες

Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Alpha Bank της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και της Εθνικής Τράπεζας. Ισχυρά κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη. Στο «κόκκινο» Τράπεζα Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Συνεχίζει να «πολιορκεί» τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη ωστόσο να μην μπορεί να μείνει πάνω από αυτές. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Alpha Bank της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και της Εθνικής.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,1%, στις 796,45 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 802,70 μονάδες (+1,95%). 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,03 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,45%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,09%. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,6%. Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται 3,3%, η ΕΤΕ 2,8%, η Eurobank 1,4% ενώ η Τρ. Πειραιώς χάνει 1,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5,7%), της Τέρνα Ενεργειακή (2,9%), της Coca Cola HBC (2,5%) και του ΟΠΑΠ (2%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (0,81%) και της ΕΥΔΑΠ (0,57%).

Η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει την ανοδική της πορεία έπειτα από την ανακοίνωση της μεταβίβασης «πακέτου» άνω του 5% σε δύο εφοπλιστές που συντάσσονται με την πλευρά Καλλιτσάντση, γεγονός που οδήγησε τους επενδυτές στο συμπέρασμα ότι θα δοθεί σκληρή «μάχη» για τον έλεγχο του ομίλου, η οποία πιθανόν να ευνοήσει τη μετοχή.

Παράλληλα, οι επενδυτές προεξοφλούν ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το ευνοϊκό για τους μετόχους σχέδιο διάσωσης της Aegean με κρατικά κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ και με 60 εκατ. ευρώ από τους μετόχους, χωρίς το Δημόσιο να πάρει συμμετοχή στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.