ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το νέο ράλι των τραπεζών οδηγεί τον Γενικό Δείκτη πάνω από 800 μονάδες

Ισχυρή άνοδος στις τραπεζικές μετοχές, με την Τρ. Πειραιώς να ηγείται των κερδών. Ράλι 7% για την Aegean Airlines, ισχυρή άνοδος και σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, με «μοχλό» ανόδου τις τραπεζικές μετοχές, που τον κρατούν πάνω από το επίπεδο των 800 μονάδων, εν μέσω των κερδών και στις διεθνείς αγορές, μετά την υπογραφή του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τη συμφωνία για το Brexit.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 2,3% και διαπραγματεύεται στις 805,63 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 807,41 μονάδες με άνοδο 2,53%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 37,24 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,5%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,9%. 

Κέρδη 5,2% για τον τραπεζικό δείκτη, όπου η μετοχή της Τρ. Πειραιώς ενισχύεται 7,06%, η ΕΤΕ κερδίζει 6,1%, η Alpha Bank 5,4%, ενώ η Eurobank κινείται στο +3,6%.

Σημειώνεται ότι η Eurobank λογιστικοποίησε κέρδη 155 εκατ. ευρώ από την ανταλλαγή (swap) ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη δεσμευτική συμφωνία για την πώληση ποσοστού 30% των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Phoenix μεικτής λογιστικής αξίας 1,92 δισ. ευρώ. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (7%), της ΔΕΗ (4,2%), του ΟΤΕ (3,2%), της ΕΧΑΕ (3,1%) και του ΟΠΑΠ (2,8%). Αντίθετα, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,57%) και της Coca Cola HBC (0,5%). 

Εξάλλου, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos και ΑΔΜΗΕ είναι οι τέσσερις μετοχές που κλέβουν την παράσταση το 2020, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με μεγάλη άνοδο, κόντρα στις σημαντικές απώλειες του Γενικού Δείκτη και των περισσοτέρων μετοχών.

Σημειώνεται ότι από το τέλος του 2019 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 14,1%, ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 18%, ενώ ο δείκτης των τραπεζών βρίσκεται στο -44,2%, η χειρότερη απόδοση της αγοράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Αφύπνιση αγοραστών με στοιχήματα για άνοδο του ΧΑ στις 1.000 μονάδες

Εν μέσω θετικών προβλέψεων από διεθνείς οίκους για το Χρηματιστήριο και το ΑΕΠ εκδηλώθηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που οδήγησε το Δείκτη με πειστικό τρόπο πάνω από τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν στα 100 εκατ. ευρώ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.