ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πλησιάζει τις 810 μονάδες ο Γεν. Δείκτης με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες

Εντυπωσιακή πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, με την Τράπεζα Πειραιώς να ηγείται της ανόδου, με κέρδη που ξεπερνούν το 10%, με ράλι +9% για τη μετοχή της Aegean Airlines.

Ισχυρά ανοδικά κινείται η ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 2,7%, ενώ διατηρείται υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων, πλήρως ταυτισμένος με ανάλογα θετικό κλίμα που επικρατεί και στις διεθνείς αγορές. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 2,72% και διαπραγματεύεται στις 808,87 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49,36 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,93%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,98%. 

Οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να ηγούνται της ανόδου, με τον τραπεζικό δείκτη να εμφανίζει κέρδη 5,56%. Στο +10,15% η Τράπεζα Πειραιώς, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 6,03%, την Alpha Bank να έχει άνοδο 5,97% και την Eurobank να κινείται 3,87% υψηλότερα. 

Σημειώνεται ότι η Eurobank λογιστικοποίησε κέρδη 155 εκατ. ευρώ από την ανταλλαγή (swap) ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη δεσμευτική συμφωνία για την πώληση ποσοστού 30% των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Phoenix μεικτής λογιστικής αξίας 1,92 δισ. ευρώ. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (9,2%), της ΔΕΗ (4,9%), του ΟΤΕ (3,48%), της ΕΧΑΕ (3,17%) και του ΟΠΑΠ (2,8%). Αντίθετα, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,16%) και της Coca Cola HBC (0,53%). 

Εξάλλου, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos και ΑΔΜΗΕ είναι οι τέσσερις μετοχές που κλέβουν την παράσταση το 2020, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με μεγάλη άνοδο, κόντρα στις σημαντικές απώλειες του Γενικού Δείκτη και των περισσοτέρων μετοχών.

Σημειώνεται ότι από το τέλος του 2019 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 14,1%, ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 18%, ενώ ο δείκτης των τραπεζών βρίσκεται στο -44,2%, η χειρότερη απόδοση της αγοράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

«Στασιμότητα» στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα

Περιορισμένη η δραστηριότητα στην αγορά, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ να ακολουθεί την καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη άνω του 2%, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης στο Χρηματιστήριο παρά τα ρεκόρ στις διεθνείς αγορές

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει μεγαλύτερα κέρδη και περιορίστηκε σε οριακή άνοδο 0,10% κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας των τραπεζικών μετοχών. Σταθεροποιείται η ΔΕΗ, σημαντικά κέρδη για Mytilineos και Jumbo.