ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha_bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Θετικές εκτιμήσεις από Wood & Co., Pantelakis και KBW 

Η Wood αναβαθμίζει τη σύσταση σε «buy», με την τιμή - στόχο στα 1,50 ευρώ, με την Pantelakis να διατηρεί την τράπεζα στα «top picks», ενώ η KBW έχει σύσταση «market perform» και τιμή - στόχο 0,9 ευρώ.

Θετικά προσκείμενες αναφορικά με την πορεία της μετοχής της Alpha Bank εμφανίζονται οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι Wood & Co., Pantelakis και KBW, σε  πρόσφατες αναλύσεις τους αναφορικά με την πορεία των ελληνικών τραπεζών. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood & Co, η μετοχή της Alpha Bank αναβαθμίζεται, λαμβάνοντας σύσταση αγοράς (Buy), δεδομένης της επιτάχυνσης των δράσεών της για μείωση των ΜΕΑ και εξυγίανση του ισολογισμού της, καθώς και, ως επακόλουθο, της επιστροφής της στην κανονικότητα. Παράλληλα, οι αναλυτές του οίκου δίνουν στην Alpha Bank τιμή-στόχο 1,50 ευρώ και την υψηλότερη προοπτική ανόδου, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών (upside +65%).

Η Pantelakis Securities S.A. περιλαμβάνει την μετοχή Alpha Bank στα top picks της, τηρώντας στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου), με τιμή-στόχο Ευρώ 1,45 και την υψηλότερη προοπτική upside (+64%) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Τέλος, η KBW, στην ανάλυσή της, παρά τις επιφυλάξεις της για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου αναφορικά με το 2021, διατηρεί την προτίμησή της στην Alpha Bank μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αξιολογώντας την ως την μοναδική «Market Perform» τράπεζα στην Ελλάδα, λόγω του ισχυρού και ποιοτικού κεφαλαιακού της προφίλ και της κερδοφορίας της και δίνοντας τιμή-στόχο 0,90 ευρώ για την μετοχή της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.