ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Πάνω από τις 810 μονάδες το ΧΑ με ώθηση από τράπεζες και ΟΤΕ

Ξεπερνούν το 2% τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη. Ισχυρή άνοδος για τις μετοχές της Viohalco, του ΟΤΕ, της Jumbo και του ΟΛΠ. Υποχωρεί η Ελλάκτωρ.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά και τα επίπεδα των 810 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. Εχθές, το ΧΑ επέστρεψε σε ανοδική πορεία, έπειτα από τρεις καθοδικές συνεδριάσεις που είχε χάσει 2,84%, ισορροπώντας στις 800 μονάδες.

Ωστόσο, αρκετοί επισημαίνουν την κόπωση της αγοράς, ειδικά στις τράπεζες και προβλέπουν βραχυχρόνια διόρθωση, ενώ βραχυχρόνια η πορεία των ξένων αγορών πιθανότατα θα καθορίσει και την τάση της εγχώριας αγοράς.

Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,1% στις 811,13 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,89 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,2%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,8%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,2%, με την Alpha Bank να ηγείται και να ενισχύεται με 2,25%, την Εθνική 2,02%, την Τρ. Πειραιώς να κερδίζει 1,72% και τη Eurobank 0,96%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές οι μετοχές της Viohalco (1,7%), του ΟΤΕ (1,6%), της Jumbo (1,2%) και του ΟΛΠ (0,9%). Αντιθέτως, τη πτώση σημειώνει η μετοχή της Ελλάκτωρ (0,3%). 

Σε ανακοίνωσή της, η Ελλάκτωρ διευκρίνισε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την απόκτηση του 18,3% από τους εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις για να αυξηθεί το ποσοστό που θα μεταβιβάσει η πλευρά Καλλιτσαντση. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (1,8%) και των Πρώτων Υλών (1,7%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης της Τεχνολογίας (0,3%). Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 14 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μαζεύει τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης, στα επίπεδα των 870 μονάδων

Η μετοχή της ΔΕΗ που καταγράφει «βουτιά» 11% και οι φόβοι των επενδυτών για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από μεγάλες εισηγμένες ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αγορά που παλεύει να κρατηθεί στο όριο των 870 μονάδων.