ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
Φωτο: Ελλάκτωρ

Ελλάκτωρ: Δεν ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στους εφοπλιστές

Η συμφωνία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης, προκειμένου να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών της Ελλάκτωρ που κατέχει η Pemanoaro Limited, τονίζει η εταιρεία.

Δεν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την απόκτηση του 18,3% από τους εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο διευκρινίζει η Ελλάκτωρ, με σημερινή της ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις για να αυξηθεί το ποσοστό που θα μεταβιβάσει η πλευρά Καλλιτσαντση. 

Για το θέμα αυτό είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά, καθώς έληξε στις 12 Ιανουαρίου η προθεσμία για τη μεταβίβαση, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πως θα δοθεί παράταση στην υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας καθώς οι δύο εφοπλιστές είναι πιθανό ότι θα περιμένουν τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου για να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν τις μετοχές που αντιστοιχούν στο 18,2%. 

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν εχθές ανέφεραν ότι οι εφοπλιστές εξάσκησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών που κατείχε η κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση, αποκτώντας μάλιστα ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33%, που είχαν αρχικώς συμφωνήσει, συγκεκριμένα το 25,5%. 

Μάλιστα, πηγές της ολλανδικής Reggeborgh έθεσαν εχθές σχετικά ερωτηματικά, τονίζοντας ότι παρά τα «θρυλούμενα» καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με την πώληση του ποσοστού, ενώ αναπτύσσουν και τη δική τους φιλοσοφία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, αφήνουν αιχμές και για τους λόγους της πρόσφατης παραίτησης του Δ. Καλλιτσάντση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

«Η εταιρεία Ελλάκτωρ ΑΕ, σε συνέχεια της από 18.12.2020 γνωστοποίησής της, ενημερώνει το Επενδυτικό Κοινό, σχετικά με τη συμφωνία του μετόχου Invesco Finance S.A. για την απόκτηση επιπλέον συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας Ελλάκτωρ ΑΕ (από το νομικό πρόσωπο Pemanoaro Limited), ήτοι επιπλέον ποσοστού 18,3346%, με καταληκτική ημερομηνία την 12.01.2021, ότι, μετά από ενημέρωση που έλαβε η εταιρεία την 14.01.2021, η εν λόγω «συναλλαγή» δεν έλαβε χώρα την 12.01.2021.

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση η ως άνω συμφωνία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησής της προκειμένου να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών της Ελλάκτωρ που κατέχει η Pemanoaro Limited.

Η Εταιρεία ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση του Επενδυτικού Κοινού το συντομότερο δυνατόν σχετικά με περαιτέρω εξέλιξη του εν λόγω θέματος».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το Ενημερωτικό για την αύξηση της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της Ελλάκτωρ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για την εξυγίανση του μεγάλου ασθενούς του ομίλου, του τομέα των κατασκευών.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κύκλοι Ελλάκτωρ: Δεν εξουσιοδότησε την Greenhill η Aeolus στη ΓΣ

Η GreenHill, σύμφωνα με κύκλους της Ελλάκτωρ, παραλείπει να δημοσιοποιήσει την κατάστασή των δικαιούχων ψήφου  παριστάνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τα ανωτέρω αυτονόητα ακόμα και για πρωτοετή Νομικής Σχολής.