ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ολική επαναφορά για το Χρηματιστήριο, με ανάκαμψη τραπεζικών μετοχών

Θετικό γύρισμα για την αγορά μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής του SSM, Αν. Ενρία για χαμηλότερο επίπεδο νέων κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας.

Σε διαγραφή όλων των αρχικών και μάλιστα ισχυρών απωλειών του προχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σαφή χείρα βοηθείας από τις δηλώσεις του επικεφαλής του SSM, Αντρέα  Ενρία, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ακραία» την προηγούμενη εκτίμησή του ότι τα νέα «κόκκινα» δάνεια λόγω της πανδημίας μπορούν να φθάσουν στα 1,4 τρισ. ευρώ. 

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ενρία δεν έδωσε μία νέα πρόβλεψη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία για τα δάνεια που βρίσκονται σε αναστολή, καθίσταται σαφές ότι ο SSM δεν είναι πλέον τόσο απαισιόδοξος όσο το προηγούμενο φθινόπωρο, γεγονός το οποίο αντέστρεψε πλήρως το κλίμα και για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται πλέον στο +3,6%, ενώ είχε φθάσει να υποχωρεί 4,5%. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,39% στις 746,40 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 726,02 μονάδες (-2,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 56,58 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,15%. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 71 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Σε ανοδική πορεία και μάλιστα σημειώνοντας σημαντικά κέρδη έχουν «γυρίσει» όλες οι τραπεζικές μετοχές, με τον τίτλο της Alpha Bank να ενισχύεται 5,5%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 4,39%, τη Eurobank να κινείται 1,73% υψηλότερα και την Τράπεζα Πειραιώς να εμφανίζει κέρδη 3,03%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο πέρνα των τραπεζών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,57%) και του ΑΔΜΗΕ (+1,04%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-2,19%), της Τιτάν (-1,81%), της Lamda Development (-1,72%) και της Viohalco (-1,51%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,94%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,57%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-4,76%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,33%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Εθνική με 13.920.207 και 5.362.025 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 9,899 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 9,623 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: SATO +11,11% και Βιοκαρπέτ +9,59%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Frigoglass -8,59% και Interlife -8,50%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνει τα κέρδη το ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν καύσιμο να συνεχιστεί για 8η ημέρα το κερδοφόρο σερί της αγοράς. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,7% και Coca Cola HBC με άνοδο 1,53%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, προσπάθεια διάσπασης των 880 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις που έχει καταγράψει άνοδο 5,38%, ωστόσο ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός. «Ξυπνάει» από τον λήθαργο ο τραπεζικός κλάδος.