ΓΔ: 786.46 1.50% Τζίρος: 20.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:00:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αναβάθμισε την Ελλάδα η S&P κατά μία βαθμίδα

Η αναμενόμενη τις τελευταίες μέρες αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την Standard and Poor's πραγματοποιήθηκε, με τη χώρα μας να ανεβαίνει κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ- ενώ διατηρηθεί θετικό outlook στην αξιολόγηση.

Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε η Standard and Poor's το αξιόχρεο της χώρας μας, το οποίο πλέον βρίσκεται στο επίπεδο ΒΒ-, ενώ διατηρεί το θετικό outlook στην αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P διατηρούσε τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας στο Β+ από το καλοκαίρι του 2018, χαμηλότερα από τους άλλους οίκους αξιολόγησης και τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Την ίδια στιγμή, η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch, η οποία στα τέλη Αυγούστου άφησε την χώρα στάσιμη (BB- με σταθερό outlook). Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος S&P διατηρεί θετικό outlook, ενώ η Moody’s σταθερό.

Η αναβάθμιση αυτή ήταν αναμενόμενη τις τελευταίες ημέρες ενώ και η τελευταία εβδομάδα στο χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη, με τους επενδυτές να δείχνουν αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα και στάση αναμονής, κάτι που μαρτυρά ο μικρός όγκος συναλλαγών. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, σε επαφή με τις 780 μον. ο ΓΔ

Θετική η εικόνα για σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.