Φωτο: Shutterstock

Αναβάθμισε την Ελλάδα η S&P κατά μία βαθμίδα

Η αναμενόμενη τις τελευταίες μέρες αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την Standard and Poor's πραγματοποιήθηκε, με τη χώρα μας να ανεβαίνει κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ- ενώ διατηρηθεί θετικό outlook στην αξιολόγηση.

Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε η Standard and Poor's το αξιόχρεο της χώρας μας, το οποίο πλέον βρίσκεται στο επίπεδο ΒΒ-, ενώ διατηρεί το θετικό outlook στην αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P διατηρούσε τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας στο Β+ από το καλοκαίρι του 2018, χαμηλότερα από τους άλλους οίκους αξιολόγησης και τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Την ίδια στιγμή, η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch, η οποία στα τέλη Αυγούστου άφησε την χώρα στάσιμη (BB- με σταθερό outlook). Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος S&P διατηρεί θετικό outlook, ενώ η Moody’s σταθερό.

Η αναβάθμιση αυτή ήταν αναμενόμενη τις τελευταίες ημέρες ενώ και η τελευταία εβδομάδα στο χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη, με τους επενδυτές να δείχνουν αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα και στάση αναμονής, κάτι που μαρτυρά ο μικρός όγκος συναλλαγών. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τα κέρδη του ο Γ. Δείκτης με ισχυρή στήριξη από τις τράπεζες

«Βουτιά» 9% για την Aegean, σε συνέχεια του σχεδίου που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, σχέδιο που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Thanksgiving και εμβόλιο, η εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές 

Η γιορτή των Ευχαριστιών (την Πέμπτη) στις ΗΠΑ παραδοσιακά σημαίνει μια ήσυχη εβδομάδα συναλλαγών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οπότε δεν αναμένονται σημαντικές κινήσεις νομισμάτων έως τον Δεκέμβριο.