ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

BofA: Αναβαθμίζει τις τιμές - στόχους για Εθνική Τράπεζα και Eurobank

Παράλληλα ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος προχωρά σε υποβάθμιση των τιμών - στόχων για Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ εκτιμά ότι τα NPEs αποτελούν τον βασικό πονοκέφαλο του τραπεζικού συστήματος.

Σε αναβάθμιση των τιμών – στόχων για τις μετοχές των Eurobank και Εθνική Τράπεζα και μείωση για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Bank of America σε έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. 

Η νέα τιμή – στόχος για την Eurobank, την οποία ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος χαρακτηρίζει ως «κορυφαία επιλογή» (top pick) με τις περισσότερες πιθανότητες ανόδου είναι στα 0,85 ευρώ από 0,52 πριν, με σύσταση φυσικά «αγορά» (buy). Για την Εθνική Τράπεζα υπάρχει διπλή αναβάθμιση, καθώς η σύσταση είναι, επίσης, «αγορά» από «underperform» πριν και η νέα τιμή – στόχος στα 2,50 ευρώ από 1,60 ευρώ η προηγούμενη. 

Στην περίπτωση της Alpha Bank η BofA προχωρά σε υποβάθμιση τόσο της τιμής – στόχου όσο και της σύστασης. Η νέα τιμή είναι στα 0,90 ευρώ (από 0,94 ευρώ) και η σύσταση «ουδέτερη» (neutral) από «αγορά» που ήταν πριν. 

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία βλέπει κίνδυνο dilution των μετόχων, σαφώς λόγω της αύξησης του μεριδίου του ΤΧΣ και των φημών για πιθανή ΑΜΚ, η τιμή – στόχος υποβαθμίζεται στα 0,85 ευρώ (από 1,28), ενώ η σύσταση διατηρείται στο «underperform». 

Αναφορικά με τις γενικές παρατηρήσεις της BofA για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα τονίζει αυτό που έχουν υπογραμμίσει όλοι οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι και οι οίκοι αξιολόγησης, δηλαδή ότι η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο ώστε το τραπεζικό σύστημα να καταστεί πιο υγιές. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι θα υπάρξει δημιουργία νέων NPEs, μετά τη λήξη των μέτρων «παγώματος» καταβολής δόσεων σε αρκετά δάνεια. Όπως εκτιμά τα νέα NPEs μπορούν να φθάσουν στο επίπεδο των 10 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 20% των δανείων που βρίσκονται σε αναστολή. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ATM_Card
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες έκτακτες χρεώσεις παίρνουν πίσω οι τράπεζες

Εθνική και Eurobank προχωρούν στην κατάργηση της χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή κωδικού PIN. Η Πειραιώς ανακοινώνει επίσης ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της. Καταργεί τις χρεώσεις για ανάληψη μετρητών σε 16 νησιά η Alpha Bank.