ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διάθεση σταθεροποίησης και υποτονικές συναλλαγές για το Χρηματιστήριο

Πτωτική πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση αυτήν της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στήριξη προσφέρουν οι τίτλοι τόσο των ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Σχεδόν σε... λήθαργο μοιάζει να βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τις διεθνείς αγορές να εμφανίζουν ήπια άνοδο και τον Γενικό Δείκτη να κινείται εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης. 

Η όλο και πιο έντονη φημολογία για την επιβολή πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι τα επόμενα δύο 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, βοηθά ώστε να διατηρηθεί ένα κλίμα στασιμότητας στην αγορά, με τις μετοχές του ΟΤΕ (+1,53%) και του ΟΠΑΠ (+1,45%) να προσφέρουν στήριξη. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15.15 μμ διαμορφώνεται στις 762,42 μονάδες με άνοδο 0,42%, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 29,23 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 767,75 μονάδες (+0,94%).

Στο +0,29% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει πτώση 0,52%. Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, με πτώση 47, ενώ 18 παραμένουν αμετάβλητες. 

Αρνητική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη ο οποίος εμφανίζει απώλειες 0,85%, καθώς ένα νέο πιο σκληρό lockdown θα πλήξει σημαντικά τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είναι πιο «ευαίσθητες» στον οικονομικό κύκλο. Σαφώς πιο αυστηρά μέτρα έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν πλήρως τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου για την πορεία της οικονομίας και να καθυστερήσουν σημαντικά την πολυπόθητη ανάκαμψη. Πτώση άνω του 2% για τον τίτλο της Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,7%, την Εθνική Τράπεζα να είναι η μοναδική που «αντέχει» καθώς εμφανίζει κέρδη 0,8%, ενώ απώλειες 3,4% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση πέραν των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ σημαντική άνοδο που ξεπερνά το 1% εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ, με την ΕΥΔΑΠ να βρίσκεται στο +1,8%, ενώ κέρδη 1,2% σημειώνει η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Στον αντίποδα πέραν των τραπεζών, τις υψηλότερες απώλειες εμφανίζουν η Aegean στο -1,41%, ο ΟΛΠ με απώλειες 1,77% και τα ΕΛΠΕ στο -1,09%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ