ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:02:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Οι τραπεζικές μετοχές οδηγούν τον Γεν. Δείκτη κοντά στις 770 μον. 

Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης για την ελληνική αγορά, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα περιορισμού.

Η καλή εικόνα των τραπεζικών μετοχών και εν γένει της υψηλής κεφαλαιοποίησης διατηρεί σε θετική πορεία την ελληνική αγορά, αν και οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, γεγονός που αποδεικνύει και η διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα του τζίρου. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,1% στις 769,28 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,24 εκατ. ευρώ.  Άνοδος 1,32% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 0,39%. Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, με 27 να εμφανίζουν πτώση και 17 να παραμένουν αμετάβλητες. 

Η βασική στήριξη προσφέρεται από τις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύονται 2,39%. Κέρδη 3,8% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,7%, την Eurobank να έχει άνοδο 1,8%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 2,58% υψηλότερα. 

Πέραν των τραπεζικών μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Jumbo (+2,6%), καθώς κατόρθωσε να καλύψει το χαμένο έδαφος στο δεύτερο 15νθημεο του Ιανουαρίου, Mytilineos (1,56%) και Τιτάν (1,42%), ενώ καμία μετοχή δεν εμφανίζει απώλειες.  

Η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από αρκετές συνεδριάσεις όπου ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε διακύμανση εντός ιδιαίτερα περιορισμένης κλίμακας, ενώ η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει τη διάθεση των επενδυτών να παραμείνουν στο «περιθώριο» μέχρι να καταστεί πιο ξεκάθαρο εάν θα υπάρξουν νέα πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ