ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 10,90 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Axia Ventures

Διατηρείται η σύσταση «αγορά» ενώ εκτιμάται ότι τα έσοδα της εταιρείας θα αυξηθούν 14% στο διάστημα 2020 - 2023 και τα EBITDA κατά 15,9%.

Σε αναβάθμιση της τιμής - στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 10,90 ευρώ από 8,80 ευρώ που ήταν πριν προχωρά η ΑΧΙΑ Ventures, διατηρώντας σταθερή τη σύσταση για «αγορά» (buy). 

Σύμφωνα με την έκθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο ηγέτης σε επενδύσεις στις υποδομές στην Ελλάδα, κατέχοντας ένα κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που εξασφαλίζουν σταθερές ταμειακές ροές και υγιή δομή ισολογισμού, κάτι που επιτρέπει στη διοίκηση να αναζητά συνεχώς νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Καθώς οι προοπτικές για έναν νέο επενδυτικό κύκλο στη χώρα γίνονται ολοένα και πιο θετικές, βλέπουμε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να επωφεληθεί από αυτή την αναπτυξιακή τάση, επιτρέποντας έτσι την δημιουργία σημαντικής αξίας τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα τονίζει ότι αναμένει αύξηση των εσόδων του ομίλου κατά 14% ετησίως κατά την περίοδο 2020 - 23, που θα επέλθει σαν αποτέλεσμα:

  • της αύξησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας (εκτιμώμενη + 15,4% ετησίως)
  • της προσθήκης χωρητικότητας στο τμήμα ΑΠΕ (θα αυξηθεί κατά ~ 600MW το 2019-23, και
  • της αύξησης του όγκου κυκλοφορίας στις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων.

Εκτιμάται ακόμη ότι θα υπάρξει ενίσχυση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 15,9% ετησίως για την περίοδο 2020 - 23, που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ και στην αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από 1,5 δισ. ευρώ σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες μετά και την υπογραφή νέων έργων (επέκταση βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-65, ύψους περίπου 450 εκ. ευρώ) και του IRC (Integrated Resort Casino) του Ελληνικού (συμβόλαιο 0,8 δισ. ευρώ).

Μαζί με την έναρξη της σύμβασης του αεροδρομίου του Καστελίου το 2020 και την ολοκλήρωση της νότιας επέκτασης  του E-65 (έχει ολοκληρωθεί κατά 60%), αναμένουμε ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα της εταιρείας θα επιταχύνει τον ρυθμό της. Επίσης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ήδη καταθέσει προσφορές για έργα άνω των 2,0 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει μερίδιο περίπου 30% στην ελληνική αγορά με την στρατηγική της εταιρείας να επικεντρώνεται στα έργα παραχώρησης / ΣΔΙΤ, επιτρέποντας καλύτερη ορατότητα στις προδιαγραφές των έργων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο υπερβολικού κόστους και τις καθυστερήσεις εκτέλεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταβίβαση πακέτου 3,2 εκατ. μετοχών σε τιμή 10 ευρώ

Δεν είναι σαφές αν η συναλλαγή για το 3,09% των μετοχών σχετίζεται με τη μείωση συμμετοχής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.