ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών, Επενδύσεις
Φωτο: Shutterstock

Περιορισμός απωλειών και ικανοποιητικός τζίρος για το Χρηματιστήριο

Προσπάθεια να «γυρίσει» σε θετική πορεία καταβάλει ο Γενικός Δείκτης, με τη μετοχή της ΔΕΗ να συνεχίζει να δέχεται πιέσεις στο -3,9%, ενώ σταθεροποιητικά, πλην Πειραιώς, κινούνται οι τράπεζες.

Πτωτικά αλλά με σαφή περιορισμό των ενδοσυνεδριακών απωλειών του κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει κοντά στο επίπεδο των 780 μονάδων, την ίδια ώρα που και οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν πτώση, την οποία, όμως, κατόρθωσαν και αυτές να περιορίσουν. 

Η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει τελικά με το lockdown και κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι παράτασή του πέραν της 28ης Φεβρουαρίου. Οι πιθανότητες είναι, εφόσον βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιβαρυνθούν, να υπάρξει άρση του, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε άνοιγμα το λιανικού εμπορίου στις 8 Μαρτίου. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,29% στις 779,73μονάδες, κοντά στο υψηλό ημέρας των 779,83 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 48,97 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 71 πτωτικά και 12 παραμένουν αμετάβλητες. Στο -0,23% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,73%. 

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης, μοιάζουν να δρουν κατευναστικά, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει «φως στο βάθος του τούνελ» για την οικονομία στο β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πάντως ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι οι απώλειες για την οικονομία δεν θα καλυφθούν εντός του 2021. 

Σημαντικές είναι οι πιέσεις που δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ (-3,98%), η οποία, πάντως, έχει «τρέξει» αρκετά στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τις ρευστοποιήσεις να αποδίδονται και σε αυτήν την πορεία, ενώ αντίθετα παράγοντας στήριξης για την αγορά παραμένει ο τίτλος της Coca-Cola (+0,88%), ενώ θετική πορεία συνεχίζει να ακολουθεί η μετοχή της Aegean (+2,94%). 

Θετική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη με κέρδη 0,72%, με τη μετοχή της Alpha Bank να έχει περιορίσει σημαντικά τις αρχικές της απώλειες και να υποχωρεί 0,28%, την Eurobank να ενισχύεται 1,78%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,82% υψηλότερα, ενώ παραμένουν οι πιέσεις για την Τράπεζα Πειραιώς με πτώση 1,25%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική άνοδος στο Χρηματιστήριο με προσδοκίες για τον τουρισμό

Με αυξημένη αξία συναλλαγών και διάχυση της ανόδου στην πλειονότητα των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τις 790 μονάδες στον απόηχο των πληροφοριών για επανεκκίνηση του τουρισμού τον Μάιο.