ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:04:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ubs
Φωτο: UBS

UBS: Αλλαγή φάσης στις αγορές προκαλεί η αύξηση των αποδόσεων ομολόγων

Σύμφωνα με τους αναλυτές του χρηματοοικονομικού οίκου οι μετοχές ανάπτυξης θα αρχίζουν να κερδίζουν εκ νέου έδαφος από τις μετοχές αξίας.

Οι λιγότερο εύκολες χρηματοοικονομικές συνθήκες πιθανότατα θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες συνολικές αποδόσεις στις παγκόσμιες αγορές, ενώ ευνοούν τις μετοχές ανάπτυξης (growth stocks) έναντι αυτών αξίας (value stocks), σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UBS.

Η ανάπτυξη αλλά και η πορεία της εταιρικής κερδοφορίας θα αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς που θα κατευθύνουν τις μετοχικές αποδόσεις, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ενώ προστίθεται ότι  η μείωση των πραγματικών επιτοκίων και των πιστωτικών περιθωρίων θα σηματοδοτήσει το τέλος της παραμονής αρκετών επενδυτών στο περιθώριο των αγορών.

«Παρόλο που αυτές οι αλλαγές αυτές δεν είναι αρνητικές, είναι ικανές να αλλάξουν τη φύση του ράλι στις αγορές», αναφέρεται στην έκθεση. Η πρόσφατη αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές που βλέπουν τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια ως ακρογωνιαίο λίθο του ράλι για τις μετοχές, που έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις τους στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. 

«Μια μικρή αύξηση των πραγματικών επιτοκίων πιθανότατα δεν θα είναι μεγάλη ανησυχία, αλλά καθώς επιταχύνονται τα πραγματικά ποσοστά, κάθε σταδιακή κίνηση γίνεται πιο δύσκολη για τις αγορές», εκτιμούν οι αναλυτές της UBS. Η «αλλαγή φάσης» από μια αγορά με γνώμονα τη ρευστότητα σε μια αγορά με βάση την ανάπτυξη και τα κέρδη θα έρθει ως αιχμή τον επονομαζόμενο «ενθουσιασμό πληθωρισμού» και θα προηγηθεί οποιασδήποτε μείωσης της στήριξης της Federal Reserve, σύμφωνα με την ομάδα του UBS.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ