ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διευρύνει τα κέρδη του το ΧΑ, με τον ΓΔ να «βλέπει» τις 790 μον.

Διευρύνει τα κέρδη της η ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 785 μονάδων, ενώ ήπια κέρδη καταγράφουν τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, μετά τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της Fed, ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο 0% για μεγάλο διάστημα. 

Η πολύ καλή πορεία αρκετών δεικτοβαρών τίτλων στηρίζει τη διάθεση του Χρηματιστηρίου να ξεπεράσει το «σκηνικό» των τελευταίων ημερών, όπου τα κέρδη του μηδενίζονταν ή περιορίζονταν σημαντικά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,51% στις 786,52 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, στα 21,44 εκατ. ευρώ, σε μία ένδειξη ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι τόσο υψηλό, ενώ όπως αναφέρει η NBG Securities σε έκθεσή της τα ξένα κεφάλαια εγκατέλειψαν την αγορά το 2020, μία τάση που πιθανώς συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. 

Κέρδη 1,78% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,48%. Ανοδικά κινούνται 64 μετοχές, 26 πτωτικά και 17 παραμένουν αμετάβλητες. 

Σημαντικά κέρδη 2,14% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank στο +3% να εμφανίζει την καλύτερη πορεία καθώς τόσο οι οίκοι αξιολόγησης όσο και ο διεθνής Τύπος χαρακτηρίζει ως μεγάλη επιτυχία τη συμφωνία της με την Davidson Kempner. Κέρδη 2% για την Εθνική Τράπεζα, με την Eurobank να ενισχύεται 1,69% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 1,53% υψηλότερα. 

Ώθηση στην πορεία του Γενικού Δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Coca-Cola HBC (1,22%), OTE (3%), ΟΠΑΠ (2,9%), ΔΕΗ (2,3%), ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται η μετοχή της Fourlis (3,9%) και διατηρείται η ανοδική πορεία για τη μετοχή της Aegeran στο 1,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ (-0,15%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-0,16%), κινούνται πτωτικά στη σημερινή συνεδρίαση. 

Όλα δείχνουν ότι η αγορά δεν φοβήθηκε από τη διαφαινόμενη – καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως – επέκταση των περιοριστικών μέτρων, μία εξέλιξη που ως φαίνεται είχε προεξοφληθεί πλήρως. Παράλληλα η ύπαρξη ενός «Plan B» για τον τουρισμό, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες, αποτελεί έναν ακόμη στοιχείο που στηρίζει την ανοδική πορεία της αγοράς. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».