ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Εκτίναξη με κέρδη +2% στο Χρηματιστήριο με ώθηση από την Alpha Bank

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή η πορεία των τραπεζών, με την Alpha Bank να υπεραποδίδει, ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αποφασισμένο να συνεχίσει την καλή εικόνα που είχε κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, καθώς εμφάνισε κέρδη 5,73%, εμφανίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε επαφή με το επίπεδο των 810 μονάδων, εν τω μέσω ισχυρών κερδών τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 1,7% όσο και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street. Η ανοδική κίνηση στις διεθνείς αγορές καταφθάνει μετά την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και κυρίως του αμερικανικού 10ετούς. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 2,26% στις 810,27μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 14,66 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων ένα εκατ. αφορά «πακέτο» της Eurobank. Κέρδη 2,56% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ άνοδο 1,28% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 61 μετοχές, 10 πτωτικά και επτά παραμένουν αμετάβλητες. 

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό το ξεκίνημα για τον τραπεζικό δείκτη με κέρδη 5,7%, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 9%, η Εθνική Τράπεζα εμφανίζει άνοδο 4,1%, η Eurobank έχει κέρδη 4.6%, ενώ στο +4% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ανοδική πορεία το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ξεχωρίζουν οι τίτλοι των Jumbo (+2,79%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,12%), ΔΕΗ (+2,7%), Motor Oil (+3,16%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (+2,18%). 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +8,00% και Mermeren +6,71%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI -5,26% και Pasal -5,26%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φεβρουάριος ήταν θετικός για το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με άνοδο 5,73%, ενώ ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 6,19%, ο Mid Cap κέρδισε 6,47% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,64%. Από τους άλλους κλαδικούς δείκτες, οι πρώτες ύλες και τα ταξίδια κυριάρχησαν με +14,19% και 11,03% αντίστοιχα. Βεβαίως, οι απώλειες 7,36% που είχε ο Γ.Δ. τον Ιανουάριο δεν καλύφθηκαν, οπότε συνολικά το πρώτο δίμηνο του έτους ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,05%, με τις τράπεζες να έχουν πτώση 9,78%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».