ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Νέα ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστηριο με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

Σημαντικά αυξημένη η αξία των συναλλαγών με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται σχεδόν στο 4% και τους επενδυτές να συνεχίζουν να ποντάρουν υπέρ της ανάκαμψης της οικονομίας.

Διατηρείται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το ξέσπασμα ανόδου για την ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά και το επίπεδο των 826 μονάδων, με τις ευρωπαϊκές αγορές να εμφανίζουν, επίσης, κέρδη και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται άνω του 0,6%. 

Αιχμή του δόρατος στη σημερινή συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο διαμορφώνεται ο τζίρος, γεγονός που υποδεικνύει ότι στην αγορά έχει εισέλθει «νέο χρήμα».

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 1,19% στις 826,72 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 22,71 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,24% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,17%. Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 19 πτωτικά και 14 παραμένουν αμετάβλητες. 

Οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της οικονομίας στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε μετοχές εταιρειών που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα κατά το προηγούμενο έτος, λόγω της πανδημίας αλλά και σε τίτλους που θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. 

Κέρδη 3,97% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να ενισχύεται 3,5%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 4,33%, την Eurobank να κινείται 3,7% υψηλότερα, ενώ στο +4,7% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών καταφθάνει σε μία περίοδο όπου έχουν κατορθώσει να μειώσουν σημαντικά το επίπεδο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs), μέσω των τιτλοποιήσεών τους και το επιτυχημένο κλείσιμο projects για την πώλησή τους. 

Πέραν των τραπεζών κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Fourlis και Jumbo, ενώ ισχυρή άνοδο στο +4,2% εμφανίζει ο τίτλος της Ελλάκτωρ παρά την «καταιγίδα» εξωδίκων από τους εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική στροφή για το Χρηματιστήριο εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων

Αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 0,4%. Σημαντικές πιέσεις στο -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διέγραψε τα αρχικά της κέρδη η Alpha Bank. Στο +0,8% η Eurobank.