ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταβίβαση πακέτου 3,2 εκατ. μετοχών σε τιμή 10 ευρώ

Δεν είναι σαφές αν η συναλλαγή για το 3,09% των μετοχών σχετίζεται με τη μείωση συμμετοχής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Πακέτο μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που αντιστοιχεί σε 3,09% του μετοχικού κεφαλαίου, μεταβιβάστηκε στην έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Ειδικότερα, άλλαξαν χέρια 3,2 εκατ. μετοχές στην τιμή των 10 ευρώ ανά μετοχή.

Δεν είναι σαφές αν η συναλλαγή σχετίζεται με την αποεπένδυση του ολλανδικού fund Reggeborgh. Με σημερινή του ανακοίνωση, το fund δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει τις υπόλοιπες επενδύσεις του στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι η οικονομία θα ακολουθήσει θετική πορεία. Η αναφορά για την διατήρηση των υπολοίπων επενδύσεων ερμηνεύεται ως πρόθεση ενίσχυσης της συμμετοχής και του ρόλου της στην Ελλάκτωρ.

Στην ανακοίνωση του επενδυτικού fund τονίζεται ότι «η Reggeborgh Invest ανακοινώνει ότι μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία. Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%. Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό μέρος του μεριδίου της ολλανδικής εταιρείας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα περάσει στην κυρία Μαριάννα Λάτση, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος της συμμετοχής θα μεταβιβαστεί στον βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός λόγος αποχώρησης των Ολλανδών από την ΓΕΚ Τέρνα συνδέεται με θέματα ανταγωνισμού που δημιουργεί η μεγάλη συμμετοχή της Reggeborgh στους δυο κατασκευαστικούς ομίλους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GEK TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι ομολογιούχοι ενέκριναν την αλλαγή όρων των δανείων

Η επαναληπτική Συνέλευση παρείχε τη συναίνεση των ομολογιούχων για την χρήση των καθαρών εσόδων από την εκποίηση ενός Εξαιρούμενου Περιουσιακού Στοιχείου σύμφωνα με τις χρήσεις που προβλέπονται.