ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στη Μ. Λάτση ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ολλανδική Reggeborgh

Σημαντική μείωση του ποσοστού συμμετοχής στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιδιώκουν οι Ολλανδοί για να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Αναμένονται σύντομα οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες μεταβίβασης σημαντικού ποσοστού μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ολλανδική Reggeborgh Invest σε εταιρεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας της Μαριάννας Λάτση, κάτι που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις θα επιτρέψει στο ολλανδικό fund να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη συμμετοχή του στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες βρίσκεται στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο επικεφαλής του ολλανδικού fund, Χένρι Χόλτερμαν και οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν εντός της ημέρας. Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποσοστό συμμετοχής που θα περάσει στη Μαριάννα Λάτση, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος της συμμετοχής θα μεταβιβαστεί στον βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη.

Η Reggeborgh κατέχει το 30,25% των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου και το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ότι θα διατηρήσει ένα μέρος της συμμετοχής, αλλά θα μεταβιβάσει σημαντικό μέρος των μετοχών, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες ότι πρόκειται για μια επενδυτική τοποθέτηση χωρίς έλεγχο στη διοίκηση, κάτι που θα επιτρέψει να εφαρμοστεί χωρίς δυσκολίες λόγω δικαίου του ανταγωνισμού το σχέδιο για την ανάπτυξη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σημειώνεται ότι η Reggeborgh έχει option για την απόκτηση και του ποσοστού του Λ. Μπόμπολα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ (12,55%). Η αρχική προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος έληξε, αλλά φέρεται να έχει παραταθεί με τη συναίνεση των δύο πλευρών.

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα γενική συνέλευση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την οποία ζήτησαν οι εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος, με θέμα την αλλαγή διοίκησης και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου. Στη συνέλευση αναμένεται να παρουσιαστεί και η πρόταση της πλευράς των Ολλανδών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Μαριάννα Λάτση η απόκτηση μεγάλου ποσοστού συμμετοχής στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι η πρώτη επενδυτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει μετά την έξοδό της, πέρυσι, από τη Lamda Development.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρευστοποιεί το σύνολο της συμμετοχής της στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Reggeborgh

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός λόγος αποχώρησης των Ολλανδών από την ΓΕΚ Τέρνα συνδέεται με θέματα ανταγωνισμού που δημιουργεί η μεγάλη συμμετοχή της Reggeborgh στους δυο κατασκευαστικούς ομίλους. Ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάκτωρ.
GEK TERNA, Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεγάλα τα οφέλη από την ανάληψη του έργου της Εγνατίας

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, κ. Γ. Περιστέρη «με την προσθήκη της Εγνατίας Οδού στο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του Ομίλου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθίσταται κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα και πλέον σημαντική δύναμη και στην Ευρώπη στον τομέα των υποδομών».